Antibiyotiği bırak gıdana bak

Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, alerjisi olan kişilerin üst solunum yolu enfeksiyonu gibi kendini gösteren soğuk algınlığına daha çok yakalandıklarını belirterek, bu durum karşısında gereksiz antibiyotik kullanmak yerine özellikle beslenme ve basit uygulamalarla hastalığın önlenebileceğini söyledi.

Antibiyotiği bırak gıdana bak
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.11.2013 - 15:01

Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarının gelmesiyle kapalı alanlarda yayılan nezle, grip ve soğuk algınlığının bağışıklık sistemi zayıf olanları, özellikle de alerjik kişileri daha çok etkilediğini belirtti. Soğuk algınlığının yavaş seyreden bir hastalık olduğunu, boğaz ağrısı, hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve hafif öksürük belirtileriyle kendini gösterdiğini anımsatan Tabak, grip enfeksiyonunun ise birkaç saat içinde aniden ortaya çıkan, yüksek ateşle şiddetli baş ağrısı, tüm vücutta yaygın kas ağrısı ve de ağır halsizlik belirtileriyle seyreden bir hastalık olduğunu anlattı. Bağışıklık sistemi ve sağlık için beslenmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Tabak, “Alerjisi olan kişiler üst solunum yolu enfeksiyonu gibi kendini gösteren soğuk algınlığına daha çok yakalanıyor. Bu durum karşısında gereksiz antibiyotik kullanmak yerine özellikle beslenme ve basit uygulamalarla hastalık önlenebilir” dedi. Ailelere tavsiyelerde bulunan Tabak, alerjik çocuklar için kakaolu hazır gıdalar yerine bol tahıllı ekmek, peynir, zeytin, yumurta, salatalık ve şekersiz marmelat gibi vitamin yönünden zengin gıdalarla beslenmenin çocukların bağışıklık sistemini güçlendireceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler