Ankara'da markete 'ses bombalı saldırı’ iddiası: 1 gözaltı

Ankara'da, bir kişinin markete bıraktığı çantada patlama meydana geldi. Kimsenin yaralanmadığı iş yerinde büyük çapta hasarın meydana gelirken, olayla ilgili soruşturmada 1 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da markete 'ses bombalı saldırı’ iddiası: 1 gözaltı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 29.10.2019 - 21:54

Ankara'da iddiaya göre, saat 19.00 sıralarında Yenimahalle ilçesinde bulunan bir markete gelen maskeli bir şahıs, arabasından para getirmek bahanesiyle elindeki çantayı markette bırakarak kaçtı. İçinde ses bombası bulunan çanta saniyeler sonra büyük bir gürültüyle patladı. Olay sırasında markette çalışan kişi ise koşarak marketten çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde maddi zarar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından bölgeye gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri de markette ve çantada incelemelerde bulundu. 

“DIŞARIYA ÇIKTIĞI ANDA BOMBA PATLADI''

Patlama olduğu anda markette çalışan şahıs, olayı şu sözlerle anlattı: 

“Dükkana bakıyordum. Maskeli bir adam içeriye girdi. Çantayı fark ettim ama içinde bomba olduğu aklımdan geçmedi. ‘Arabadan para alıp geleceğim’ dedi. Dışarıya çıktığı anda bomba patladı. Can havliyle kendimi dışarı attım” 

Olayın ardından markete geldiğini belirten Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Tozkoparan ise “Saat 14.50 civarında bir kişi ayağında terlik, çantasıyla hadisenin olduğu dükkana giriyor. İki şişe alkol istiyor. Cebinde para yokmuş gibi hareket edip ‘para alıp geleyim de ödeyeyim’ diyor. Çantayı da alkol şişelerini de orada bırakıyor. Dışarı çıkıyor. Dışarı çıktıktan sonra uzaktan kumandayla mı yoksa, zaman ayarlı bir ses bombası mıdır nedir, patlatıyor.” ifadelerini kullandı. 

1 GÖZALTI

Olay yerinden kaçan şüpheli, olaydan yaklaşık yarım saat sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ekiplerin patlayan maddenin tespiti için çalışmaları devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler