Anıtkabir'de buruk tören (19.05.2014)

Soma'da meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları resmi düzeyde gerçekleştiriliyor. Törenler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti, Atatürk'ün mozolesine çelenk sundu.

Anıtkabir'de buruk tören (19.05.2014)
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 19.05.2014 - 11:03


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta, Soma'daki maden faciası nedeniyle buruk kutlanıyor. Ankara'daki tören Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı yoldan yürüyen heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı'nı okudu. Bakan Kılıç, Misakı Milli Kulesinde, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

TÖRENDEN KARELER

Bakan Kılıç, Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajında, "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk. 95 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığınız Milli mücadeleyi, temsilen bugün ülkemizin İstiklal mücadelesi için, canını feda eden tüm şehitlerimizin aziz emanetlerini üzerimizde taşıyarak, huzurundayız" derken şunları kaydetti:

"Soma'da yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan maden kazasında kaybettiğimiz,301 canımız her zaman yüreğimizde yad edilecektir. Yaktığın kurtuluş ve bağımsızlık meşalesi bugün ilk günkü canlılığını korumakta ve ülkemizin muasır medeniyet yolculuğunu aydınlatmaktadır. Hükümet olarak bu kutlu günü Türk gençliğine armağan etmiş olmanın bilinci ile bütün politikalarımızda, gençlerimizin potansiyelini harekete geçirecek adımlara önem veriyoruz. Türk gençliğine emanet ettiğin İstiklal ve Cumhuriyeti, ilelebet kanımız ve canımız pahasına, muhafaza edip yaşatacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Ruhun Şad olsun."

Soma'da 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasının ardında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yurt genlinde iptal edildi. Törenler resmi programlarla sınırlı kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler