Andre Rieu, İstanbul'da konser verecek

Hollandalı müzisyen Andre Rieu, yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda hayranlarıyla buluşacak.

Yayınlanma: 28.11.2013 - 11:54
Abone Ol google-news

Müzik otoritelerine göre yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri kabul edilen Andre Rieu, yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda konser verecek.

Gittiği her ülkede yoğun ilgiyle karşılanan Rieu, olimpiyat statlarında konser veren tek klasik müzik sanatçısı olma özelliği taşıyor.

Bugüne kadar dünya müzik listelerinde 30 kez liste birinciliği, 355 Platin Albüm ödülü, 35 Milyon DVD satışı gibi başarıları olan sanatçı, 1980'lerin başında kurduğu Maastricht Salon Orkestrası ile adını duyurdu ve özellikle Strauss'un valslerine getirdiği yorumlarıyla "Waltz King" olarak adlandırılmaya başlandı.

Johann Strauss Orkestrası'nı 1987 yılında kuran Rieu, bugün 50'yı aşkın müzisyenin üyesi olduğu orkestrayla Strauss'un valslerini 19. yüzyıl ruhu ve atmosferi içerisinde icra ettiği gösterisini, dünyanın tüm büyük kentlerinde sunmaya devam ediyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Fulya Sanat Merkezi'nde "Sonbahara Veda" konseri verecek.

Orkestra, şef Giancarlo De Lorenzo yönetiminde Strauss'un "Obua Konçertosu", Faure'nin "Pavane" ve Elgar'ın "Enigma Çeşitlemeleri" isimli eserlerini seslendirecek. Konserde orkestraya, obua virtüozu Fatma Dağlar eşlik edecek.

Borusan Quartet, 2013-2014 sezonunda Esen Kıvrak'ın 1. keman, Olgu Kızılay'ın 2. keman, Efdal Altun'un viyola, Çağ Erçağ'ın viyolonsel ile yer aldığı konserlerle klasik müzikseverlerle buluşacak.

Müzikal kabare yapan MozART Group, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak. Dörtlü, 2 Aralık'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda vereceği konserde, Beethoven'ın Yaylı Çalgılar Dörtlüleri'ni seslendirecek.

Klasik müziği esprili şekilde yorumlayan grup,1. kemanda Filip Jaslar, 2. kemanda Michal Sikorski, viyolada Pawel Kowaluk ve viyolonselde Boleslaw Blaszczyk'ten oluşuyor.

Grammy ödüllü Parker Quartet, Türkiye'deki ilk performanslarını sunmak üzere 30 Kasım'da CRR sahnesine konuk olacak.

Violinde Daniel Chong ve Ying Xue, violada Jessica Bodner, çelloda Kee-Hyun Kim, konserde Haydn'ın "Divertimento No.1 Si Bemol Majör", Arnold'un "Three Shanties Op.4" ve Ibert'in "Nefesli Çalgılar Beşlisi için 3 kısa Parça (1943)" adlı eserlerini çalacak.

Avrupa'nın en ünlü şarkıcılarından biri olmayı başaran Viktor Lazlo, 4 Aralık'ta yeni projesi "Billie Holiday Müzikali" ile hayranlarıyla CRR'de buluşacak.

Nilüfer, yarın Darüşşafaka yararına TİM Show Center'da sahne alacak. Her çocuğun kaliteli eğitimi hak ettiğine inananları buluşturacak konserin geliri, Darüşşafaka'da okuyan 1000'e yakın öğrencinin eğitim, beslenme, giyim, barınma, sağlık gibi giderlerinin karşılanmasında kullanılacak.

- Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de yarın, 30 Kasım ve 1 Aralık'ta "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde 30 Kasım ile 1 ve 5 Aralık'ta "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 1'de yarın, 30 Kasım ile 1, 3, 4 ve 5 Aralık'ta "Kızılırmak", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 30 Kasım'da ile 1, 3 ve 4 Aralık'ta "Sessizlik", Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 30 Kasım ve 1 Aralık'ta "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Cevahir Salon 2'de yarın, 30 Kasım ile 1, 3, 4 ve 5 Aralık'ta "Son Tango", Üsküdar Stüdyo Sahne'de yarın ve 30 Kasım'da "Düğün Şarkısı" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 30 Kasım ve 1 Aralık'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Hıdrellez", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Para", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Kösem Sultan", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Toros Canavarı", Ümraniye Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi" isimli oyunlar izlenebilecek.

Çevre Tiyatrosu'nda yarın "D Blok D:7", Oda Tiyatrosu'nda "Kadınlar, Erkekler, İlişkiler ve Çelişkiler", 30 Kasım'da Sahne3'te "Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü", Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda "Olmasaydı", İkinci Kat'ta "Sürpriz", 1 Aralık'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde "Ders", 2 Aralık'ta Yunus Emre Kültür Merkezi'nde "Nehir", 3 Aralık'ta Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde "Kurban", 4 Aralık'ta Beyoğlu Hayal Perdesi'nde "Suç ve Ceza", 5 Aralık'ta Kumbaracı50'de "Gerçek Hayattan Alınmıştır" adlı oyunlar sergilenecek.

- Sergi

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nun Sismanoglio Megaro binasında yarın "İkinci Göz Türkiye'den Kadın Fotoğrafçılar" başlıklı sergi ziyarete açılacak

Türkiye basınının ilk gezi ve savaş fotoğrafçısı Semiha Es'e armağan olarak düzenlenen sergide, Es'in çeşitli ülkelerde ve dönemlerde çektiği 30'a yakın fotoğrafı ve Türkiye'nin yaşayan kadın fotoğrafçıların yapıtlarından bir seçki yer alacak.

Sergi, Semiha Es'in Türkiye fotoğraf tarihine olan katkısı ile Türkiye'de 1980 sonrasında önemli bir bilgisel ve sanatsal birikim oluşturan kadın sanatçı potansiyelini görünür kılmayı, günümüze kadar yoğun bir üretim içinde olan kadın fotoğrafçıların ve fotoğrafı sanatsal bir ifade biçimi olarak kullanan kadın sanatçıları tanıtmayı, fotografik ifadenin öznelleşmesi sürecindeki katkılarını ortaya koymayı hedefliyor.

Ahu Antmen ve Laleper Aytek'in küratörlüğünde hazırlanan sergi, 5 Ocak 2014'e kadar ziyaret edilebilecek.

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eserin yer aldığı sergi, 30 Kasım'dan itibaren Metrocity Alışveriş Merkezi'nde görülebilecek.

Fotoğraf sanatının usta ismi İzzet Keribar'ın "Kore 1956-1957" sergisi, yarın İFSAK NXCLUB Sergi Salonu'nda ziyaretçilerle buluşacak.

"Farklı Hayatlar-Karşılaşmalar ve Buluşmalar" sergisi, 4 Aralık'ta Siemens Sanat'ta ziyarete açılacak.

Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün'ün eş-küratörlüğünde hazırlanan, Nezaket Ekici ve Shahar Marcus'un ortak projesi olan sergi, zamanı, uzamı, kültürü ve inancı keşfe çıkan video ve performans yerleştirmelerinden oluşuyor.

Projede sanatçılar, bedenlerini birer kanal olarak kullanarak kendilerini zaman ve uzamda ifade ediyor ve bu sayede kültürel farklılıkların pozitif etkilerini ortaya koyuyor.

Sergi, artık ilginin küresel ölçekte ekonomik güdülerle hareketli kılınarak değerli kılındığı günümüzde, sosyal imgelemin biçimlendirilmesi sürecinde hala anılara, tarihe ve insanlığa ihtiyaç duyulduğunun farkında olanlara bir çağrı niteliği taşıyor.

Serginin açılışında, Nezaket Ekici ve Shahar Marcus "Benliklerimizi Dalgalandırmak" isimli canlı performans-yerleştirmeyi birlikte gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler