Anadolu Grubu’ndan iki yeni fabrika yatırımı

Tuncay Özilhan, Isparta’da açılan iki tesisle beraber meşrubat ve tarım sektörlerine son 10 yılda 1 milyar 350 milyon dolar yatırdıklarını açıkladı.

Yayınlanma: 13.08.2017 - 06:38
Abone Ol google-news

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Coca- Cola içecek ve tarım sektöründe faaliyet gösteren meyve şirketi Anadolu Etap’ın iki yeni fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle Isparta’da gerçekleşti.

Açılışta konuşan Anadolu Grubu, Anadolu Etap ve Coca- Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, grubun Isparta’da açılan iki yeni tesisi ile meşrubat ve tarım sektörlerine global ortakları ile beraber son 10 yılda 1 milyar 350 milyon dolar yatırdığını söyledi. 19 ülkede faaliyet gösterdiklerini, doğrudan ve dolaylı olarak 70 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirten Özilhan, her yıl faaliyet gösterdikleri bölgelere organik olarak 500 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. Açılışa katılan The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent ise “Türkiye 200’den fazla ülkeden oluşan küresel Coca-Cola operasyonları içerisinde önemli bir yönetim üssü haline geldi. Ürünlerimizde kullandığımız meyve ve benzeri tarım kaynaklı hammadde satın alımları ile 150 bine yakın çiftçiye gelir imkânı sağlıyoruz” dedi. Son bir sene içerisinde 110 milyon TL yatırımla Isparta fabrikasını tamamladıklarını söyleyen Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, Türkiye’den çıkıp Orta Asya, Ortadoğu ve Pakistan’da 10 ülkede 25 fabrika ve 10 bin çalışanıyla faaliyet gösteren bölgedeki en büyük Türk yatırımlarından biri olduklarını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler