Amasya'da maden ocağında göçük: 4 işçi kurtarıldı

Amasya'nın Merzifon ilçesindeki Yeni Çeltek Linyit İşletmesi'nde meydana gelen göçükte 4 işçi mahsur kaldı. kısa sürede olay yerine giden AFAD ekiplerinin müdahnalesiyle 4 işçi yaralı olarak taprak altından çıkarkılarak hastanede tedaviye alındı.

Amasya'da maden ocağında göçük: 4 işçi kurtarıldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.01.2019 - 18:07

Olay, saat 18:00 sıralarında Merzifon ilçesindeki Yeni Çeltek Linyit İşletmesi'nde meydana geldi.

Kömür ocağındaki göçükte 4 işçinin toprak altında kaldığı belirlendi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan

4 işçiyi yaralı olarak kurtardı. Yaralı 4 işçi, sağlık görevlilerince ambulansla Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı.
Amasya Valisi Osman Varol, maden ocağında göçük meydana geldiğini belirterek işçilerin sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Amasya’nın Merzifon ilçesinde Yeni Çeltek Linyit İşletmesi'nde yerin 150 metre altında meydana gelen göçükte, toprak altından çıkartılan 4 işçinin kimlikleri belirlendi. Hastanede tedavi altına alınan işçilerin Olcay Yüce, Orhan Kutluca, Bülent Şehri ve Adem İbik olduğu açıklandı. Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

AMASYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde meydana gelen göçükte yaralanan 4 madenciyi hastanede ziyaret etti.

Yerin yaklaşık 400 metre altında yaşanan göçük sonrası ekipler ve meslektaşlarının çabaları sonucu kurtarılarak ambulanslarla kaldırıldıkları Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan madenciler Bülent Şehri, Orhan Kutluca, Olcay Gücek ve Adem İbik ile görüşen Vali Varol, durumları hakkında Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz'den bilgiler aldı.
Madencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu anlatan Varol, “Kendini kurtaran arkadaşımızda çok ciddi sıkıntı yok. Kalan 3 işçimizin 2’sinde küçük ezikler, kısmı kesikler mevcut. Son kurtarılan işçimizin belden aşağısı bir süre toprak altında kaldığı için ayak bölgesinde bir kırığı mevcut. Vücudunda ezikler, kırıklar mevcut. Tüm işçilerimizin bilinçleri açık” dedi.
Varol, göçükle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon