‘Amacımız iyi müziği herkese ulaştırmak’

CRR Orkestrası Cem Mansur yönetiminde M. Ravel’in “Ölü Bir Prenses için Pavane” ile başlayan L.v. Beethoven “5. Senfoni” ile biten bir konser verdi.

Yayınlanma: 27.12.2019 - 02:00
‘Amacımız iyi müziği herkese ulaştırmak’
Abone Ol google-news

CRR Orkestrası önceki akşam kendi salonunda Cem Mansur yönetiminde M. Ravel’in “Ölü Bir Prenses için Pavane” ile başlayan L.v. Beethoven “5. Senfoni” ile biten bir konser verdi.

Konserin solisti Almanya’da Hochschule für Musik Theater und Medien Hannover’de yüksek lisans eğitimine devam eden genç keman yıldızı Elvin Hoxha Ganiyev idi. Orkestra eşliğinde çaldığı C. Saint - Saens, “Introduction & Rondo Capriccioso”; J. Massenet, “Thais Operası’ndan Méditation”; M.Ravel, “Tzigane” Konser Rapsodisi” nin ardından bir de bis parçası olarak Ysaye’nin “No. 3 Balade” eserini seslendiren Ganiyev büyük bir yetenek olduğunu bir kez daha kanıtladı.  

Konser öncesi yaptığı açıklamada Mansur, iyi müziği canlı olarak herkese ulaştırma ve insanları klasik başyapıtlarla tanıştırmayı bir kamu görevi olarak gördüklerini ve bu doğrultuda çıkacakları ilçe konserlerinde 2020 yılı boyunca bütün dünyada 250. doğum yılı kutlanacak büyük besteci Beethoven’in, “5’incinin Senfonisi” çalacaklarını açıkladı. Mansur, “İyi çalınmış, inanarak çalınmış, özgürlüğün müziği olan Beethoven 5.’in ulaşamayacağı insan olamaz. Eminim ki, bu konserlerle dostluk perçinleşecek, ön yargılar azalacaktır” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler