Amaç, sportmenliği ve etik değerleri teşvik

Mustafa Koç Spor Ödülleri’nin ilkinin sahipleri Paralimpik sporcumuz Milli Okçu Gizem Girişmen ile Olimpiyat Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül oldu.

Yayınlanma: 26.09.2017 - 22:46
Abone Ol google-news

“Olimpik Değerlere Katkı” temasıyla hayata geçen Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün ilk sahipleri Paralimpik Oyunlar ve dünya şampiyonu milli Okçu Gizem Girişmen ile olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşci Taha Akgül oldu.

Akgül ve Girişmen toplam 200 bin TL’lik maddi ödülün yanı sıra Koç logosunun da mimarı olan dünyaca ünlü tasarımcı Chermayeff’in tasarladığı ödülü önceki akşam Four Seasons Hotel Bosphorus’ta yapılan tören ile Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Caroline N. Koç’un elinden aldı. Tören öncesinde Caroline Koç ve Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ile bir araya geldik. Geçen yıl geçirdiği kalp krizi yüzünden yaşamını kaybeden Mustafa Koç’u ve ödülün öyküsünü konuştuk.

Caroline Koç, “Mustafa’nın büyük hayali de, Türkiye’den uluslararası sporcular çıkması ve yeteneği olan gençleri teşvik etmekti. Bu amaçla, henüz hayattayken bu ödülün temellerini bizzat kendisi attı; ancak ne yazık ki sonlandıramadı. Biz onun bu hayalini gerçekleştirmek için yola çıktık. Amacımız sporun değerlerini kendi başarılarının önünde tutanları ödüllendirmek, onların toplumda rol model olmalarına katkıda bulunmak” diye anlattı.

Odaklandıkları konunun sadece bireysel başarı olmadığını, onun ötesinde centilmenlik, saygı, evrensel etik değerlere bağlılığın esas olduğunu vurgulayarak... Yani önümüzdeki yıllarda başarılı bir antrenör de, bir köydeki beden eğitimi öğretmeni, başarılı bir takım da bu anlamlı ödülün sahibi olabilecek. Sporun eşi Mustafa Koç’ta bir tutku halinde olduğunu belirten Koç, “Sporun birleştirici gücüne inanır; dostluğu ve dayanışmayı geliştirmesini çok önemserdi. Mustafa V. Koç Spor Ödülü ile bu mirasa sadece gözcülük etmeyi değil kendisinin bu değerli vizyonunu sürdürmeyi amaçladık. Arzumuz nesiller boyunca bu ödülü yaşatmak” diye konuştu.

Sohbette Türk Eğitim Vakfı ‘Mustafa Koç Burs Fonu’ndan da konuştuk. Oya Ünlü Kızıl, cenaze sırasında TEV’e yapılan bağışlarla 2.5 milyon TL toplandığını, Koç grubu şirketlerinin de katkısıyla bu rakamı 10 milyon TL’ye çıkardıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler