Alman Başbakanı Merkel'in Stili

Dün Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte düzenledikleri basın toplantısı çok konuşuldu. Açıklamalar bir yana, özellikle sosyal medyada üzerinde en çok yorum yapılan konu ise ikilinin açıklamaları sırasında oturduğu taht görünümlü koltuklar oldu.

Yayınlanma: 18.10.2015 - 23:35
Abone Ol google-news

Koltuklar belli ki daha çok konuşulur. Peki, Forbes Dergisi’ne göre dünyanın en güçlü kadını olan Angela Merkel nasıl giyiniyor, hangi renkleri tercih ediyor?
 
Angela Merkel politikaya ilk girdiği zaman saç stili ve kıyafet seçimi Alman eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu. Kısa kahküllü oğlan çocuğu kesimli saçları ve uyumsuz ceket takımları ile çok eleştirildi.
 
Şimdi Merkel’in saç kesiminin biraz daha “normalleştiğini”, klasik kısa saça döndüğünü görüyoruz. Ancak ceket takımlar için aynı şeyi söylemek zor, zira aynı tarz takımları giymeye devam ediyor Merkel.

Angela Merkel’in istikrarlı bir stili var. Üniforması gibi kullandığı üç veya dört düğmeli blazer ceketlerle kombinlediği pantolon ve etekleri kısa topuklu ayakkabılarla giyiyor. Renk seçiminde daha liberal davranarak bu klasik ve geleneksel görünümü şenlendirmeyi seviyor. Pembe, kırmızı, turuncu, yeşilin farklı tonlarını kullanmaktan imtina etmiyor. Gece davetlerinde mor, eflatun renklerinde giydiği saten, uzun elbiseler onun tarzının bir parçası. İstanbul’daki en son ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşürken saflığın ve barışın rengi olan beyazı seçmesi bir mesaj olarak görülebilir.
Merkel bir giydiğini bir daha giymeyen kadınlardan değil. Parlak desenli kimono stili tuniğiyle defalarca halka karışmışlığı var.

Fransız lüks modaevi Chanel’in baş tasarımcısı Karl Lagerfeld’e göre Merkel beden tipine dikkat ederek giyinmeye daha fazla önem vermeli. LagerfeldAlman Focus Dergisi’ne yaptığı açıklamada Alman Başbakanı için “Çok uzun pantolonlar, dar ceketler, berbat renkler giyiyor” diyerek isterse moda danışmanı olarak kendisine önerilerde bulunacağını belirtmiş. Ancak Merkel moda ile ilgili bir öneri istemiyor.

"Power Dressing: First Ladies, Women Politicians & Fashion" (Gücün Elbisesi: Politikacı Eşleri, Kadın Politikacılar ve Moda) kitabının yazarı Robb Young ise Angela Merkel’i “modaya önem vermeyen, modanın kölesi olmayan, mantıklı, aklı başında bir kadın” olarak tanımlıyor. Ona göre Merkel’in modadaki bu istikrarlı seçimleri, dürüst kişiliğinin bir yansıması.
Sahi, siz dünyanın en güçlü kadını olsanız nasıl giyinirdiniz? 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler