Alevilerin kapılarının işaretlenmesi ile ilgili hükümetten 5 gün sonra ilk açıklama

CNNTürk canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Akdağ, Malatya'da, Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasıyla ilgili 5 gün sonra açıklama yaptı.

Yayınlanma: 26.11.2017 - 11:20
Abone Ol google-news

<video:871488>

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın Malatya'da, Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasıyla ilgili 5 gün sonra yaptığı açıklama şu şekilde: "Bu hangi ahlaksızlık veya provakatif yaklaşım neticesinde yapılıyor bence bu bilgi yok. Emniyetimiz, savcılarımız bu meselenin üstüne gidecektir. Allah’a binlerce defa şükürler olsun, Kürt ile Türk’ün arasında, Sünni ile Alevi arasında halk olarak hiçbir sorun yok."

"ATIK SULARDA UYUŞTURUCU ARAYACAĞIZ"

Atık sularda uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri izleyeceklerini açıklayan Recep Akdağ, "Bunun ön çalışmasını Adana’da yaptık. Böylece bir şehirde, atık sularda kullanılan uyuşturucu miktarı bütün hepsini ayrı ayrı analiz etme imkanı var. Nihayetinde o uyuşturucuların atık olarak vücuttan atılanlarını takip etmiş oluyoruz. Büyük şehirlerimizde bunları izlemeye başlayacağız" dedi.

Malatya'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesine tepki: Korkuyu Kerbela’da bıraktık

Malatya polisinden Alevilerin evlerinin kırmızı boyayla işaretlenmesiyle ilgili açıklama

Faşizm yine sokakta... Malatya'da Alevilerin evlerine kırmızı boyayla çarpı işareti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler