Alanlara yasak konulamaz

KHK’yle ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için eylem yapan Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi, gözaltına alınarak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Alanlara yasak konulamaz
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.08.2018 - 22:10

Sulh Ceza Hâkimliği, kamu davası açılana kadar Polat ve Tanrıverdi’nin Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na 200 metreden fazla yaklaşmasını yasakladı. 17 yıldır öğretmen olduğunu söyleyenTanrıverdi, “Bu kararla bize alanlar ve sokaklar yasaklanıyor ama mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

KHK ile işlerinden ihraç edildikten sonra İstanbul’daki Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yapan Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi 74. haftalarında gözaltına alındı. Bakırköy Adliyesi’ne götürülen Polat ve Tanrıverdi, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla, tutuklamaya talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Bakırköy 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği, Polat ve Tanrıverdi’yi adli kontrol kararıyla serbest bıraktı. Kararda haklarında kamu davası açıla kadar Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na 200 metreden fazla yaklaşmaları yasaklandı.   

Tutuklama kararı olsa bu kadar şaşırmazdım

Polat ve Tanrıverdi’nin avukatı Ferdi Yamar, “Ankara Yüksel’de yapılan eylemlerde gözaltına alınan kişileri kolluk kuvvetleri hastaneye götürerek sağlık kontrollerini yaptırır. Kabahatler kanuna göre bir para cezası keser ve serbest bırakır. İstanbul’da ki absürtlük, herkese farklı bir uygulama gösteriliyor. Türkiye’de hukukun bir olması gerekiyor. Suçlamaları kabul etmiyoruz ama kişilere işlem aynı olmalı” diye konuştu. Yamar, Polat ve Tanrıverdi’ye verilen 200 metre yasağını “tutuklama kararı olsa bu kadar şaşırmazdım” şeklinde değerlendirdi.

Açlık grevi  dikkate alınmıyor

Seçimlere kadar yoğun bir baskıya maruz kalmadıklarını belirten Tanrıverdi, “Eylemlerimizin 68. haftasında kolluk kuvvetleri baskı uygulamaya başladı. Yaklaşık iki hafta boyunca toplamda 4 kez Kadıköy, Kartal ve Bakırköy’de gözaltına alındık. Emniyete her götürüldüğümüzde üçer gün işkenceye maruz kaldık. Ters kelepçe, çıplak arama, kaba dayak gibi uygulamalarla karşı karşıya bırakıldık” dedi. Açlık grevi yaptıklarında beyanlarını dikkate almadıklarını vurgulayan Tanrıverdi, “Her gözaltına alındığımızda açlık grevi yaptık. Gözaltında açlık grevi yaptığınızı beyan ettiğinizde size şeker ve su vermeliler ama bize hiç vermediler” ifadelerini kullandı. 17 yıldır öğretmen olduğunu söyleyen Tanrıverdi, “Bu kararla bize alanlar ve sokaklar yasaklanıyor ama mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Hâkim yasaklayamaz

KHK ile ihraç edilmesiyle 41 yıllık öğretmenlik hayatını sonlandırmak zorunda kalan Polat ise Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ihraç edilmesinin ardından yaptıkları direniş ile baskıların daha da arttığının altını çizdi. Polat, “KESK ile birlikte hareket ediyorduk. Gelinen bu noktada sendikalar etkisiz hale getirildi. Kendi üyelerine yardım etme sorumluluğunu üstlenmediler. Üyelerini yalnız bıraktılar ve bize sahip çıkmadılar” dedi. Geri adım atmayacaklarını söyleyen Polat, “Bir hâkim bize kalkıp da alan yasaklayamaz. Biz haklarımızı almak için direniyoruz” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler