Akyaka limanı temizleniyor

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, limana yanaşan balıkçı ve tur tekneleri için tehlike oluşturan kum birikintileri, deniz dibi tarama teknesiyle tahliye edilmeye başlandı.

Akyaka limanı temizleniyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.05.2014 - 11:12

Limandan kepçeyle çıkarılan kumlar, balık yuvalarının zarar görmemesi için römorkör ile Gökova Körfezi Hayıtlı mevkiine taşınıyor. Dalga ve akıntılar ile limanda biriken kumların tekne turlarını tehlikeye soktuğunu belirten Akyaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, 6 ay önce denizdeki kumun temizlenmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Tabiat Varlıkları, Muğla Valiliği ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünden gerekli izinleri aldıklarını anlatan Gümüş, "Liman ağzı her 5 yılda bir doluyor. Limana dalgaların getirdiği kumlar liman girişini dolduruyor ve limana yanaşacak balıkçı tekneleri ile tur teknelerini tehlikeye sokuyor. Çıkarılan kumlar balık yuvalarının zarar görmemesi için Gökova Körfezi Hayıtlı mevkiine römorkör tarafından boşaltılıyor. Deniz dibi tarama için devlete 125 Bin 500 Lira ödendi. 20 bin metreküp malzeme taşınacak. Bu kum, denize yerine plajlara atılsa daha iyi olacaktı" dedi.

Akyaka Limanı'nda ilk temizlik, 1992 yılında son olarak da 2007'de yapılmıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler