AKP'li aday, 'benim projelerim' dedi... Valiliğin çıktı

AKP Zonguldak Belediye Başkanı Adayı Selim Alan’ın açıkladığı projelerden bazılarının eski Vali Ahmet Çınar zamanında hazırlanan projeler olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.03.2019 - 11:49
Abone Ol google-news

Zonguldak Belediye Başkanı Adayı Ömer Selim Alan Dedeman Oteli’nde düzenlediği toplantı ile belediye meclisi üyesi adaylarını basınla tanıştırdı ve projelerini açıkladı. AKP Milletvekilleri Hamdi Uçar ile Ahmet Çokaloğlu’nun da bir konuşma yaptığı toplantıda, Alan’ın açıkladığı projelerden iki tanesinin Ahmet Çınar’ın Zonguldak Valisi olduğu dönemde özel bir şirkete hazırlattığı projeler olduğu ortaya çıktı.

Alan’ın “kendi projem” diye açıkladığı “Millet Bahçesi” projesi, Valiliğin yayınladığı “2023 Turizm Hedeflerine Doğru Zonguldak’ta Doğa ve Kültür Turizmi” adlı kitabın 202’den 209’a kadar olan sayfalarında, “Orta Kapuz-Tersane” projesi ise 194’den 201’inci sayfaya kadar olan bölümünde yer alıyor. “Yaparsa AK Parti yapar” sloganıyla kamuoyuna duyurulan projelerin, kitaptakilerle birebir aynı olması, “Doktor, intihal yapmış” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve kentin fiziki görünümünün düzeltilmesine yönelik açıkladığı 5 projenin 2 tanesini valiliğin daha önce açıkladığı projeler olduğu belirlendi.

Öte yandan, Alan’ın, Valiliğin projelerini bu kadar rahat kullanması, akıllara, “Zonguldak Valiliği AKP’nin arka bahçesi mi?” sorusunu da getirdi.

CHP Belediye Başkan adayı Şenol Şanal, hayali ve çalıntı projelerle yola çıkanların Zonguldak’a hiçbir şey veremeyeceğini belirterek ”Zonguldak yoğun sorunların olduğu bir kent.Bu sorunlar çalıntı projelerle çözülemez. Mutlaka mühendislik deneyimi ve eğitimi gerekiyor. Biz ekip olarak var olan sorunların çözümüne talip olduk. Gittiğimiz her yerde de vatandaşların çözüme destek verdiğini görüyoruz. Elbette ki Mart’ın sonu bahar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler