AKP'de temkinli ‘çözüm’

AKP MYK’de çözüm süreci, koalisyon görüşmeleri ve son gelişmeler değerlendirildi.

Yayınlanma: 25.07.2015 - 06:02
Abone Ol google-news

Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan son gelişmeler “çözüm süreci bitiyor mu” sorularını gündeme getirirken AKP MYK’de “Bugüne kadar elde edilen kazanımlardan geri adım yok, ancak güvenlik noktasında bir zaafiyete bundan sonra izin verilmeyecek” değerlendirmesi yapıldı. Koalisyon görüşmelerinin de değerlendirildiği toplantıda, erken seçimin öncelikli olmadığı, ancak müzakerelerden bir sonuç alınamaması durumunda seçimin kaçınılmaz olacağı dile getirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gece geç saatlere dek toplanan AKP MYK’de, çözüm süreci, koalisyon görüşmeleri, Suruç saldırısının ardından bölgedeki gelişmeler değerlendirildi. Çözüm sürecinin de ele alındığı toplantıda, şu değerlendirmeler yapıldı:

“Çözüm sürecine ilişkin bugüne kadar elde edilen kazanımlardan geri adım atılmadan, ancak güvenlik noktasında da bir zaafiyetin yaşanmaması için tüm tedbirler alınmalıdır. Çözüm süreci bölgede herkesin her istediğini yapması değildir. Birilerine meydanı bırakacak, orada halka şiddet ve baskı uygulanmasına izin verecek değiliz. Bu çözüm sürecinin ruhuna aykırı birşey. Güvenliğin olmadığı yerde özgürlük çok anlam ifade etmez, özgürlüğün olmadığı yerde güvenliğin bir anlamı olmaz. Terör olduğu müddetçe terörle mücadele olur.”

Koalisyon görüşmelerinin de değerlendirildiği toplantıda, CHP ile görüşmeler sürerken MHP’nin tavrını değiştirmesi durumunda heyetler arası görüşmeler yapılabileceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler