AKP'de sandık taşımada iptal korkusu
AKP’de, YSK’nın sandık taşıma kararı vermesi durumunda bir seçmenin ‘Ben oyumu kullanamadım’ diyerek itiraz etmesi durumunda seçimin iptal edilebileceği endişesi yaşanıyor.

Cizre başta olmak üzere bazı yerlerde sandıkların taşınması talepleri konusunda gözler YSK’ye çevrilirken, AKP’de bu konuda görüş ayrılığı yaşanıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ilçe seçim kurulları ve YSK’nın sandık taşıma konusunda yetkisi olmadığını belirtirken, bazı parti yöneticileri ise anayasaya göre YSK’nin güvenliği sağlamak için sandıkları taşıyabileceğini dile getirdi. AKP’de, YSK’nin sandık taşıma kararı vermesi durumunda seçmenin de taşınması gerekeceği, bir seçmenin ‘Ben oyumu kullanamadım’ diyerek itiraz etmesi durumunda seçimin iptal edilebileceği endişesi yaşanıyor.
Bazı parti yöneticileri, Cizre İlçe Seçim Kurulu’nun kararının sandık taşıma değil sandık yerlerini belirleme olduğunu belirterek, “Anayasaya göre, YSK seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasından sorumludur. Seçmenin can güvenliğinin sağlanması mücbir bir sebeptir. Bu mücbir sebep dikkate alarak ilçe seçim kurulları, sandık yerlerini belirleme yetkisini sahiptir” görüşünü dile getirdi. AKP’nin YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, Mahalli İdareler Seçimi Yasası’nda, “Dağınık mahalle ve sair yerleşim yerleri bulunan köylerde veya köylerin birbirine yakın olduğu durumlarda seçim sandıklarının bir tek mahalle veya bir tek köyde toplanması, seçim gününden en az 1 hafta önce ilan edilmek koşuluyla ilçe seçim kurulunca kararlaştırılabilir” hükmünün yer aldığını anımsattı. Malkoç, “Daha kanun ne desin?” dedi.
Silvan ve Sur’da da sandıklar taşınacak Diyarbakır’da Silvan İlçe Seçim Kurulu kaymakamlığın başvurusu üzerine, 75 mahallede sandık kurulamayacağını belireterek, buradaki seçmenlerin 16 mahallede birleştirilecek sandıklarda oy kullanmasını kararlaştırdı. Merkez Sur İlçesi’nde de 9 mahalledeki 6 okulda, sandık kurulmayacak. |

En Çok Okunan Haberler
-
Volkan Konak için insanlık dışı sözler
-
Ferhat Göçer: 'Yetkilileri defalarca uyardım'
-
En son ankette Erdoğan'ı üzecek sonuç!
-
DBL Entertainment'in sahibinden 'zorunlu' açıklama!
-
Trevor Noah'ın gösterisi iptal edildi
-
Özel'den İBB'ye 'kayyum' iddiası!
-
Bahçeli'den dikkat çeken 'Volkan Konak' paylaşımı
-
CHP'den tepki gecikmedi!
-
MHP'den, Bahçeli'nin sağlık durumu hakkında açıklama
-
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kurultay' sorusuna yanıt