Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Hatay’da 10 Eylül’de düzenlenen gösterilerde polisin müdahalesi sonucu yüksekten düşerek yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Yayınlanma: 04.11.2013 - 11:05
Abone Ol google-news

Atakan’ın ağabeyi Süleyman Atakan bölgedeki esnafa ait güvenlik kameraları ve gösterilere müdahale eden polis araçlarından çekilen görüntüleri sosyal medyadaki hesaplarından paylaştı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER 

Ahmet Atakan’ın ölümünden 10 dakika öncesine ait görüntülerde, sokağa giren polisin Akrep tabir edilen zırhlı aracından sağa-sola ve havaya gaz bombaları atılıyor. Görüntülerin devamında sokağa iki Akrep aracının girdiği, arkada bulunan aracın kamerasından elde edilen görüntülerde Ahmet Atakan’ın yere düştüğü görülüyor. Araçtaki polisler bir kişinin yere düştüğünü anons etmelerine karşın öndeki polis aracından rasgele gaz bombaları atılmaya devam ediyor ve ortalık gaza boğuluyor. Yoğun gaz bulutu nedeniyle Ahmet Atakan’ın düştüğünü geç fark eden yurttaşlar koşuşturarak yardım istiyor ancak gaz nedeniyle olay yerine yaklaşamıyor. Görüntülerin sonunda Ahmet Atakan’a müdahale eden bir hemşirenin ses kaydına yer veriliyor. Atakan hastaneye getirildiğinde yoğun gaz kokusu nedeniyle müdahale etmekte güçlük çektiklerini belirten hemşire, “O anda biber gazı kokusu çok fenaydı, biz gözlerimizi açamadık. Bizim gözlerimize parfüm sıkıldı. Bildiğiniz, evde kullanılan parfümü gözlerimize sıktık. O daha fazla yakmıyor mu? Ama o rahatlattı bizi. Çok fenaydı” ifadelerini kullanıyor.

Olayın ardından görgü tanıkları Atakan’ın başına gaz bombası isabet etmesi nedeniyle düştüğünü kaydederken İçişleri Bakanı Muammer Güler, polisin olaydan önce ve olay sırasında bölgeye herhangi bir müdahalede bulunmadığını savunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler