Afrin harekâtı 51'inci gününde... Erdoğan: Afrin'e 4-5 kilometre kaldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'de PYD/YPG'ye yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 51'inci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 291 olduğu açıklandı. Öte yandan TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin'e 2 kilometre mesafeye kadar yaklaştığı bildirildi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Afrin şehir merkezine 4-5 kilometre kaldığını açıkladı.

Yayınlanma: 11.03.2018 - 10:10
Abone Ol google-news


TSK tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD-YPG'lilere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 51'inci güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca sürdürülen harekâtın başından bu yana 96'sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 291 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

TSK: 5 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO'nun Afrin'in Kastel Keçik, Kara Tepe, Halidiye, Culbul ve Kane Kauer köylerini YPG'den arındırdığı bildirildi. 

İHA: AFRİN'E 2 KİLOMETRE KALDI

İHA'nın aktardığı habereg öre, aarekat kapsamında Afrin’e bağlı 6 beldeden 5’ini ele geçiren birlikler, kuzey, doğu ve güneyden Afrin’e doğru ilerliyor. Afrin’e 2 kilometre kaldığı belirtildi.

ÖSO askerlerinin ilerleyişi sırasında da sıcak çatışmalar yaşandı.

ERDOĞAN: 4-5 KİLOMETRE KALDI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün Sakarya'da yaptığı konuşmada Afrin şehir merkezine 4-5 kilometre kaldığını söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler