Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kısıtlama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Covid-19 tedbirleri kapsamında tekrardan kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Yayınlanma: 03.11.2020 - 03:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kısıtlama geldi
Abone Ol google-news

Kabine toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında paket servis hariç olmak üzere tüm hizmetlerin saat 22.00'de sona ereceğini açıkladı. 

Kısıtlamanın detayları şöyle:

"Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir. Pazar yeri ve market gibi yerlerde denetimler arttırılacaktır. Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, berber, nikah, düğün salonu, yüzme havuzu, kaplıca, hamam, internet kafa, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonunda hizmetler saat 22.00'de sona erecektir. Vatandaşlarımızdan kalabalık ortamlardankaçınmalarını ev ziyaretini mecbur olmadıkça yapmamalarını özellikle rica ediyorum.

Salgın tedbirleri dolayısıyla faaliyetine ara verdirdiğimiz veya sınırlandırdığımız pekçok alanda normalleşme adımlarını atmıştık. Okullarımızdaki sınıfların bir kısmında eğitim öğretim yüzyüze başlaması kararını kamuoyuyla paylaşmıştık. Salgının seyrine göre önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarını değerlendireceğiz.

Aşı çalışmaları dünyada ve ülkemizde hızla ilerliyor. Yıl sonuna kadar yabancı ülkelerde geliştirilen bir veya birden fazla aşıyı ülkemizde uygulanabilir hale getirmeyi planlıyoruz. Kendi geliştirdiğimiz aşıları da bahar aylarıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu konuda kendi kendimizi korumaktan daha etkili bir aracımızyoktur. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızdan daha fazla dikkat ve hassasiyet bekliyorum."

"İZMİR'DEKİ DEPREMDE CAN KAYBI 110"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yükselen deniz suyuyla birlikte boğulan bir vatandaşımızla birlikte 110 vatandaşımızın cansız bedeni çıkarılmıştır. Enkaz altından sağ çıkarılan vatandaşımız sayısı şu an itibarıyla 107'dir. Arama kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki son kişiye ulaşılana kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Bölgede 44 tanesi 4'ün üzerinde olmak üzere 1600'e yakın artçı sarsıntı kaydedilmiştir. Yükselen deniz Seferihisar'ın Sığacık mahallesini 1 metrelik suyun altında bırakmış, 43 teknek karaya oturmuş, 40'ı kurtarılmıştır.

İzmir'de çeşitli derecelerde hasarlı ve yıkılmış 530'a yakın, Manisa'da ise 16 bina bulunuyor. En çok hasar Bayraklı, Bornoava, Aliağa ve Seferihisar ilçelerimiz takip ediyor.

Türkiye'nin bir deprem hattı üzerinde bulunduğunu yaşadığımız deprem bir kez daha hatırlatmıştır. İzmir'den önce Elazığ ve Malatya daha evvel Van depremi ile sarsılmıştık. Büyük Marmara depremi felaketinin izleri hala yüreğimizde canlıdır."

"İSLAM'A YÖNELİŞTE SIÇRAMA VAR"

"Avrupa’da yaşayan Müslüman aileleri kullanarak İslam’ı topyekün değiştirme iddiasıyla ortaya çıktılar. Dünyada her inanç grubu sayıca artıyor ama İslam’a yönelişte çok büyük bir sıçrama var.

Türkiye savunduğu ve sembolü olduğu İslam'a bağlılığını güçlendirdikçe saldırıların dozu artıyor. 

Bu vesile ile Avusturya'daki dün gece yapılan kanlı saldırıyı samimiyetle kınıyorum. Avusturya halkına geçmiş olsun dileklerimi ve taziyelerimi sunuyorum"



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler