Abe'ye "Asya'nın Hitleri" benzetmesi

Kuzey Kore Japonya Başbakanı Shinzo Abe'yi Hitler'e benzetti. Kore'ye göre Japonya askeri harcamalarını meşrulaştırmak için ülkesini kullanıyor.

Abe'ye
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.02.2014 - 11:12

Kuzey Kore bölgesel istikrarı sağlamak kisvesi altında askeri gücünü artırma amacında olduğunu iddia ettiği Japonya Başbakanı Abe'yi "Asya'nın Hitleri"ne benzeterek kınadı.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'nın başyazısındaki saldırı, ikitdar partisinin gazetesi Rodong Sinmun'un geçen ay Abe'yi Tokyo'yu barışçıl anayasayı değiştirme girişimi nedeniyle "askeri manyak" olarak nitelendirmesini izledi.

Abe geçen ay Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı sonrası barışçıl anayasasının askeri öz savunmalarına sınırlama getirdiği söyleyerek 2020'ye kadar değiştirilebileceğini belirtmişti.

KCNA'nın "Bu bir Asya Hitleri'nin ortaya çıkması mı?" başlığı altında yayımlanan başyazısında Japonya Başbakanı'nın kendi askeri genişlemesini haklı çıkarmak için Kuzey Kore'nin füze ve nükleer tehdit korkusunu kullandığını söyledi.

Yazıda "Abe'nin liderliğinde ultra sağcı örgütler uluslararası eleştirileri Japonya'dan başka bir yere kaydırmaya çalışıyor. Başka bir savaşı meşrulaştırmak için komünistlere karşı savaş başlatan faşist manyak Hitler'den bir farkı yok ve pervasız Abe Kore'yi kullanarak Japonya'nın yeni askeri hırsını meşrulaştırıyor" denildi.

Japonya Başbakan Abe'nin aralık ayında savaş suçlularının da yattığı Yasukuni savaş türbesini ziyaret etmesi Güney Kore ve Çin'in de tepkisini çekmişti.

KCNA "Bu son pervasız davranış Hitler'i hatırlattı" ifadesini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler