AB'den önemli iklim değişikliği kararı

Avrupa Birliği 2030 yılına kadar karbom emisyonunu yüzde 40 kesecek. Enerji ihtiyacının yüzde 27'sisi de yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak.

AB'den önemli iklim değişikliği kararı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.01.2014 - 17:19

İklim değişikliğinin öüne geçmek için Avrupa Birliği önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. 1990 yılı ile karşılaştırıldığında Avrupa, 2030 yılına kadar sera etkisi yaratan gazların emisyonunu yüzde 40 kesecek. Aynı tarihe kadar enerji ihtiyacının yüzde 27'sini de yenilenebilir kaynaklardan üretecek.

Zorlu iç görüşmelerden sonra özetlenen plana göre  ülke ülke hedefler yerine tüm Avrupa için genel bir amaç benimsendi ve artan enerji ihtiyacının yüzde 27'sinin yenilenebilir kaynaklardan karşılanacağı belirtildi.

28 ülkenin oluştırduğu bloğun yürütme kolu Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan öneriler derin ekonomik kriz içinde olan Avrupa'da küresel iklim değişikliği ile mücadele alanlarını tespit ediyor.

Avrupa Birliği son olarak 2007'de hedeflerini özetledi ve bu inisiyatiften sonra Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso bloğun iklim değişikliği heveslerini Avrupa'nın "kapasitesini ileriye götürecek" esas test olarak tarif etti.

Barroso yaptığı basın açıklamasında iklim değişikliği konusunda Avrupa liderliğinin "şüphe götürmez" olduğunu ma hadeflerin "iddialı ve kabul edilebilir" olduğunu ekledi ve "gerçekçi" olduklarını vurguladı. Önerilerin bağlayıcı olması için ulusal hükümetler ve Avrupa Parlamentosu'nun anlaşması gerekiyor.

İklim eylemi Komiseri Connie Hedegaard basın toplantısında "Bugün Komisyon'dan çıkacağına dair hırs olmamasına rağmen biz bunu patık" dedi.

Karbon indirim hedefi 2020'de yüzde 20'den 2030'da yüzde 40'a çıkarılacak. Hedegaard azalma "AB için çok uygun maliyetli ve küresel sorumluluğumuzu dikkate alıyor. Ve tabii ki Avrupa yenilenebilir kaynaklara güçlü şekilde odaklanmakya devam etmek zorunda" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler