ABD'den Rusya'ya yeni yatırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna konusundaki son gelişmeler nedeniyle, 16 Rus yetkilisi, Rus yetkililere materyal desteği verdiği gerekçesiyle 4 kişi ile bir Rus bankasına yaptırım getirildiğini bildirdi.

ABD'den Rusya'ya yeni yatırımlar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.03.2014 - 18:29

ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre, yaptırım getirilen 16 Rus yetkilisinin isimleri şöyle: "Viktor Ozerov, Vladimir Dzhabarov, Evgeni Bushmin, Nikolai Ryzhkov, Sergei Zheleznyak, Sergei Mironov, Aleksandr Totoonov, Oleg Panteleev, Sergey Naryshkin, Victor Ivanov, Igor Sergun, Sergei Ivanov, Alexei Gromov, Andrei Fursenko, Vladimir Yakunin, and Vladimir Kozhin".

Açıklamada, Rusya yönetimine "yakın çevreler" olarak tanımlanan üst düzey Rus yetkililerine materyal ve diğer destekleri sağladıkları veya onlar adına hareket ettikleri gerekçesiyle yaptırım getirilen isimler ise şunlar: "Gennady Timchenko, Arkady Rotenberg, Boris Rotenberg ve Yuri Kovalchuk".

Ayrıca, Rusya devlet yetkililerine desteği nedeniyle "Bank Rossiya"ya da yaptırım uygulanacağı bildirildi. Bu kapsamda, yaptırım listesine alınan kişi ve kurumların ABD'deki varlıkları donduruldu, ABD vatandaşlarının bu kişi ve kurumlarla ticareti yasaklandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon