ABD seçiminde yaşanan ilkler

ABD’de başkanlık seçimlerinde gerginlik yaşarken aynı zamanda Senato ve Temsilciler Meclisi içinde doldurulacak koltukları belirliyor. ABD'deki seçimlerde Senato için yapılan oylamada, Delaware eyaletinden Demokrat Partili Sarah McBride ülke tarihinin ilk trans senatörü seçildi. New York’ta ise LGBTİ aktivisti adaylar Ritchie Torres ve Mondaire Jones Demokratlar adına seçim kazandı.

ABD seçiminde yaşanan ilkler
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.11.2020 - 13:51

ABD'de yapılan başkanlık seçimlerinin yanı sıra Senato ve Temsilciler Meclisi seçiminde de sandalye dağılımı belli olmaya başladı. Delaware eyaletinde Senato koltukları için yapılan oylamada, Sarah McBride, Amerikan tarihinde trans olduğunu açıklayan ve seçilen ilk senatör oldu.

"Toplulukta fark yaratmak ve temsil etmek için buradayım" diyen McBride, Beyaz Saray'da trans olduğunu açıklayan ilk stajyer ve Demokratik Ulusal Kongresi'nde konuşan ilk trans birey olmuştu. New York’tan ilk kez iki siyah ve LGBTİ aktivisti adaylar Ritchie Torres ve Mondaire Jones Demokratlar adına seçim kazandı. Amerikan medyası Torres için "Tarih yazdı" dedi. Torres, seçildiğinin açıklanmasının ardından “Onur duydum çok teşekkür ediyorum” dedi.

TEMSİLCİLER MECLİSİ'NE SEÇİLEN İLK SİYAH ÜYE

ABD’de bir başka ilk de Missouri eyaletinde yaşandı. Black Lives Matter (Siyah hayatlar değerlidir) aktivisti Demokrat Partili aday Cori Bush, birinci bölgeden katıldığı seçimleri kazanarak eyaletin Temsilciler Meclisi'ne şimdiye kadar seçilen ilk siyahi üye oldu. Mesleği hemşirelik olan Bush seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, “Başından sonuna kadar tarihe geçecek bir gün yaşadık” dedi.

KONGRE'DE EN GENÇ İSİM

25 yaşındaki Temsilciler Meclisi'ne giren en genç isim oldu. Cawthorn, Kuzey Karolina'nın 11. Bölgede kazandığı galibiyetin ardından Kongre'de görev yapacak en genç insanlardan biri olacak. Cawthorn, “Trump’ın altın çocuğu” olarak biliniyordu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler