ABD asker yerine robot ikame edecek

ABD ordu binlerce asker yerine robotları ikame etmeyi düşünüyor. Ordunun konu üzerinde çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

ABD asker yerine robot ikame edecek
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.01.2014 - 12:21

Asker azaltma yoluna gitmeyi düşünen ABD'nin binlerce asker yerine robotları ikame etmeyi düşündüğü belirtildi. Üst düzey bir Amerikalı yetkili ordunun muharip tugaylarında dörtte bir oranda kesintiye gitmeyi düşündüklerini ve onların yerine robot ve uzaktan kumandalı araçları yerleştirmek istediklerini ifade etti.

Generaller gelecek yılın sonuna kadar ABD ordusunu 540 binden 490 bine indirmek için öneriler üzerinde çalışıyor. Bazı raporlar on yıl sonunda bu sayının 450 binin altına inebileceğini öneriyor.

ABD'li askeri dergi Defense News'ın haberine göre ordu talim ve doktrin komutanlığı başkanı General Robert Cone muharip tugay takımlarını 4 bin askerden 3 bin askere indirmek için çalışmalar yürütüyor. Habere göre bunların yerine robotlar kullanılacak.

Bir seminerde konuşan Cone "Manevra yeteneği açısından, geleceğin kuvvetleri açısından bazı görevleri yapabilecek ne varsa üzerinde açıkça düşünmek için rehberliğimiz var" dedi.

Tartışılan seçenekler arasında insanların sürdüğü uzun tedarik araç konvoyunu izleyen robotlu trenler. Amerikalı general ordunun insan gücünü kesmek için teknolojiyi kullanan öncü donanmayı izlemesi gerektiğini söyledi.

Ancak acil öldürücü ateş gücü ile konuşlanabilecek otomatik robot planının olmadığı belirtildi. IHS Jane's savunma dergisinde askeri robot ve insansız araçlar uzmanı olarak çalışan Huw Williams ordualrın nakliye için robot araçlara odaklandığını söyledi.

Williams "Eğer insanlı araçta öncü iseniz, onun arkasında çok sayıda insansız araç olabilir veya sadece insansız araçlı bir tren" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon