9 kişinin öldüğü tren faciasına ilişkin iddianame hazırlandı

Bilirkişi raporunda kusurlu bulunan, dönemin TCDD Genel Müdürü Apaydın ve şu anda TCDD Genel Müdürü olan dönemin TCDD Genel Müdür Yardımcısı Uygun iddianamede şüpheli olarak yer almadı.

9 kişinin öldüğü tren faciasına ilişkin iddianame hazırlandı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.10.2019 - 19:05

Ankara'da 13 Aralık 2018'de Ankara-Konya seferini yapan YHT, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında kılavuz tren ile çarpışmıştı. Kazada 3'ü makinist 9 kişi yaşamını yitirirken, 107 kişi de yaralanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca kazaya ilişkin başlatılan soruşturma tamamlanarak 10 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, tüm deliller ile bilirkişilerce hazırlanan raporlar değerlendirildiğinde olayın meydana gelişinde sabotaj veya herhangi bir terör örgütü bağlantısı olduğuna dair tespit ve delilin bulunmadığı kaydedildi. Ankara-Sincan arasında sinyalizasyon sisteminin henüz tamamlanmadığından YHT'lerin 16 Mart 2018 tarihinden itibaren kendileri için yeni inşa edilen 2 hattı (HAT 1 ve HAT 2'yi) kullanarak tren trafiğinin merkezden telefonla idaresi sistemi ile sevk edildiğinin belirtildiği ifade edildi.

15'ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİLDİ 

Hazırlanan iddianamede tren teşkil memuru Osman Yıldırım, hareket memuru Sinan Yavuz, trafik kontrolörü Emin Ercan Erbey, YHT Ankara Gar Müdür Yardımcısı Kadir Oğuz, Trafik Servis Müdür Yardımcısı Vekili Ergün Tuna, YHT Trafik Servis Müdürü Ünal Sayıner, YHT Ankara Müdürü Duran Yaman, Şube Müdürü Recep Kutlay, TCDD Trafik ve İstasyon Yönetimi Daire Başkanı Mükerrem Aydoğdu, TCDD Emniyet ve Kalite Yönetimi Daire Başkanı Erol Tuna Aşkın'ın, 'birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapisleri istendi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA 'KUSURLU' BULUNAN TCDD YÖNETİCİLERİ 'ŞÜPHELİ' OLARAK YER ALMADI

Bilirkişi raporunda kusurlu bulunan dönemin TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve şu anda TCDD Genel Müdürü olan dönemin Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun ile Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar ise iddianamede şüpheli olarak yer almadı. Bu kişiler hakkındaki soruşturmanın ilgili bakanın iznine bağlı olduğu belirtilerek, “Soruşturma izni alınmasının uzun sürmesi ihtimaline binaen tutuklu şüpheliler açısından soruşturmanın gecikmemesi için evrak tefrik edilerek soruşturma defteri Başsavcılığımız Memur Suçları Soruşturma Bürosuna gönderildi” denildi. 






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler