500 polisli operasyonda 40 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabahın erken saatlerinde Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesi'ne birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlenledi.

500 polisli operasyonda 40 gözaltı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.10.2013 - 12:51

Maltepe'de Gülsuyu'nda 30 Eylül'de çıkan olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde yüzleri maskeli ellerinde uzun namlulu silah bulunan bir grubun gösteri yapması üzerine polis çalışma başlatmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gruptakilerin DHKP-C üyesi olduğunu belirledi. Yapılan çalışmanın ardından terörle mücadele ekipleri bu sabah, Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Gülsuyu'nda operasyon düzenledi. Helikopter destekli operasyona Bin 500 polisin katıldı. Operasyonda yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda yapılan aramalarda, uzun namlulu bir silah ve 4 tabanca ele geçirildi. Polis ekipleri Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği'ne de kapısını tekmeyle kırarak girdi. Dernek binasında inceleme yapan ekipler birçok dökümana incelenmek üzere el koydu.

NARKOTİK EKİPLERİ DE OPERASYON YAPTI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de bu sabah Gülsuyu'nda daha önceden belirlenen bir uyuşturucu şebekesine yönelik ayrı bir operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile eş zamanlı planlanan operasyonda, narkotik ekipleri Gülsuyu ve Gülensu'da uyuşturucu sattıkları öne sürülen 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon