5 çocuğa işkenceye takipsizlik: Mahkeme de şiddeti görmedi

Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu 5 çocuğa işkence yaptıkları ileri sürülen dört infaz koruma memuru hakkındaki soruşturma takipsizlik kararıyla bitti.

5 çocuğa işkenceye takipsizlik: Mahkeme de şiddeti görmedi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.06.2017 - 23:37

 Mahkeme de Adli Tıp raporuna yansıyan şiddeti ‘görmedi.’ Avukatların takipsizlik kararına yaptıkları itiraz, tek cümleyle reddedildi. Kararda, hiçbir gerekçe yer almadı. Adana’da 5 Ocak’ta tutuklanan 5 çocuğa, cezaevine kabulde ve sonraki günlerde işkence yaptıkları ileri sürülen dört infaz koruma memuru hakkında, “basit yaralama” ve “hakaret” suçundan soruşturma başlatıldı. 9 çocuk olaydan günler sonra Adli Tıp’a sevk edildi. Savcılığa şikâyet bildirmeyen diğer çocuklar da yaşadıkları şiddeti doktorlara anlattılar. Çocukların vücutlarındaki kabuk bağlamış sıyrıklar, raporlara yansıdı.

Cezaevine kabulde şiddet gören F.Ş’nin kafasında yara izi belirlendi. E.D., 13 Mart’ta gardiyanlar tarafından merdiven altı denilen yerde dövüldüğünü, beyaz hortumla sağ eline, kalçasına vurulduğunu, avuç içinin şiştiğini, herhangi bir sağlık kuruluşuna götürülmediğini belirtti. Muayenesinde, sağ elinde iyileşmiş, sıyrık şeklinde cilt lezyonu tespit edildi. D.S.’de de merdiven altındaki şiddetin izleri duruyordu. D.A.’nın boynunda, sol kolunda üzeri kurutlu yaralanmalar tespit edildi. M.A. da merdiven altında, altı görevlinin, yumruk ve plastik coplarla saldırdığını, kafasına, boynuna, koluna vurulduğunu, sağ elinin şiştiğini, sol omuzunun morardığını anlattı. Raporda, M.A.’nın sol omuz başında kesi izi olduğu kaydedidi. Adli Tıp muayenesinde, Y.D.’nin kollarında, F.U.’nun da sırtında izler tespit edildi. İnfaz koruma memurları ise suçlamayı reddetti.

‘Jop yok’ dediler diye

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, kamera görüntülerini incelemeden, Adli Tıp raporlarına rağmen, dava açılmasına yeterli delil elde edilmediğini belirtti. Kararda, F.Ş. hariç, mağdurlarda, darp ve cebir izine rastlanmadığının bildirildiği belirtildi. Savcı, şüphelilerin suçlamayı kabul etmediklerini belirterek, “Bulundukları yerde cop olmadığını beyan ettikleri görülmekle, her ne kadar Özgür Gündem gazetesinin yayını üzerine soruşturma yapılmışsa da mağdurların cezaevinde darp edilip, hakarete uğradıklarına dair dava açmayı gerektirir delil bulunamadı” dedi. Çocukların avukatlarının itirazını değerlendiren Adana 3. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın takipsizlik kararı ve eklerinin incelenmesinde, şüpheliler hakkındaki kararın usul ve yasaya uygun olduğu, kararda belirtilen gerekçelerin yerinde olduğu, kamu davasını açmayı gerektirecek yeterli şüphe bulunmadığı, verilen kararda bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine karar verdi. Böylece, dosya kesin olarak kapatılmış oldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler