36. İstanbul Kitap Fuarı için hazırlıklar tamam
İstanbul Kitap Fuarı, 4 Kasım Cumartesi günü 36. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 4 Kasım Cumartesi günü 36. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Kitap Fuarı her yıl olduğu gibi bu sene de TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve teması “ÜTOPYA”olarak belirlenen ARTİST 2017 / 27. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir.
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece’de 12 Kasım’a kadar sürecek. Fuarın bu seneki Onur Konuğu ülkesi Kore Cumhuriyeti olacak. Yurtiçi ve yurt dışından yaklaşık 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek. Fuarın dün Divan Otel’de gerçekleşen basın toplantısına TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü, aynı zamanda gazetemiz yazarı Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sedat Akçakoyunlu ve Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young-Cheol katıldı.
Onur yazarı Ayla Kutlu
Deniz Kavukçuoğlu yaptığı konuşmada, dünyadaki fuarların git gide İstanbul Kitap Fuarı gibi son tüketici olan okura yönelik olmaya başladığını söyleyerek, TÜYAP’a son senelerde yarım milyondan fazla insanın geldiğini belirtti. Kavukçuoğlu, bu sene Onur Yazarı’nın yazar Ayla Kutlu olduğunu açıklarken, temanın da afişi süsleyen zeytin ağacı ile “İyi ki varsın Edebiyat” olduğunu ifade etti. Toplantıda, Onur Konuğu ülke olan Kore Cumhuriyeti’nin “İpek Yolu’nun iki ucu: Türkiye ve Kore” temasıyla 1 numaralı alanda yer alacağı belirtildi. Bununla birlikte, Kore kültürünü tanıtıcı sergilerle birlikte e-kitap sergisi, Manhwa (manga) ve Webtoons sergileri de TÜYAP’taki yerini alacak.
Günay panelde konuşacak
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, eğitim yayıncılığının önemine dikkat çekmek üzere alanında uzman konuşmacıların katılımıyla PISA 2015 sonuçlarını ülke karşılaştırmalarıyla değerlendirmek üzere 5 Kasım Pazar günü “PISA 2015 Sonuçları Işığında Eğitim Yayıncılığının Önemi” başlıklı bir panel düzenleneceğini, konuşmacıların eğitimde önemli adımlar atmış iki ülkeden; Lee Fei Chen (Singapur), Teuvo Sankila (Finlandiya), Antti Rammo (Estonya) olacağını belirtti.
Kocatürk,Türkiye Yayıncılar Birliği’nin açılış törenin ardından 4 Kasım’da düzenlediği “Prix Voltaire” paneline ise, Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin Voltaire ödülü verdiği gazetemiz Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay ve kanun hükmünde kararname ile kapatılan Evrensel Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cavit Nacitarhan’ın konuşmacı olarak katılacaklarını açıkladı. Panelde Voltaire Ödülü’nün amacı ve bu yılki bağlamı, Türkiye ve dünya ölçeğinde yayınlama özgürlüğü sorunları tartışılacak.
En Çok Okunan Haberler
- Saadet'te yeni genel başkan belli oldu
- Kriminal raporun ayrıntıları ortaya çıktı
- İktidarın '25 Kasım' korkusu
- İstanbul'da aile katliamı
- AKP sayesinde bu düş de gerçek oldu!
- 4 kişiyi öldürüp intihar etti!
- Akalın'dan İYİ Parti'yi karıştıracak açıklama
- Gökçek döneminde belediyeden geçen karar pes dedirtti!
- CHP'li vekilden Masterchef Sergen'e tepki
- Türk ordusunun Kubilaysızlaştırılması