30 milyon TL harcanan konserler ilgi görmedi

Cumhuriyet'in gündeme getirdiği ve 30 milyon TL harcandığı söylenen İstanbul Yeditepe Konserleri beklenen ilgiyi görmedi.

Yayınlanma: 10.06.2020 - 22:50
30 milyon TL harcanan konserler ilgi görmedi
Abone Ol google-news

30 Milyon TL harcanarak düzenlenen konserlerin sosyal medyadaki seyirci sayısı, birçok AKP'li yetkili tarafından paylaşılsa da beklenen ilgiyi görmedi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saraya davet ettiği sanatçılardan oluşan sanatçı grubunun sosyal medyadaki izlenme sayıları beklenenin çok altında kaldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Yeditepe Konserleri'nin listesinde Ajda Pekkan, Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca gibi isimlerin yanı sıra 60 sanatçı yer aldı. 

İZLEYİCİ SAYISI BİR ANDA ARTTIRILDI

600 küsür kişinin olduğu konser yayınının haberi, cumhuriyet.com.tr'de yayınlandıktan kısa bir süre sonra bir anda izleyici sayısı 80 bin gösterildi. Konser, yayına girdikten 1 saat sonra aldığımız görüntüde 600 küsür izleyici vardı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen seyircisiz konserlere 30 milyon TL harcandığı iddiasını Meclis gündemine taşımıştı. 

Atay, "Biz bize yeteriz” sloganıyla halkımızdan bağış toplanan bu günlerde, İstanbul Kuruçeşme’de yapılan konser kayıtlarına harcanan 30 milyon TL, tüm tiyatrolara verilen bir yıllık desteğin iki katıdır. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan ve israf olarak değerlendirilen bu harcama, sanat emekçileri tarafından da tepkiyle karşılanmaktadır" demişti.

HANGİ İSİMLER VAR

Konserlerde yaklaşık 60 isim sahne alacak. Konserler her gün saat 21.00’de İletişim Başkanlığı YouTube kanalından yayınlanacak. Kuruçeşme’de gerçekleştirilecek “İstanbul Yeditepe Konserleri”nin ilk 10 gününde Ajda Pekkan’ın ardından sırasıyla Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar ve Bülent Serttaş sahne alacak.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon