2015, parti verilen son sene olabilir

BSH Ev Aletleri Türkiye Üst Yöneticisi Klein: Çalkantılı bir döneme girildi. Artık olumlu sonuçlar için parti veremeyebiliriz.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 22:48
Abone Ol google-news

“Belki bugün kriz yok ama türbülanslı döneme doğru hızla ilerliyor Türkiye...” diyen BSH Türkiye Ev Aletleri İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein Türkiye ekonomisinin yönünü seçimlerin belirleyeceğini vurgulayarak “iyi bir seçim, iyi bir koalisyon hükümeti bu gidişatı değiştirebilir” diye konuştu. Çerkezköy’deki tesislerinde yılda 5 milyon birimlik üretimi, yaklaşık 6 bin 500 çalışanı ve 3 bini aşkın bayi ağı ile beyaz eşya sektörünün en güçlü oyuncularından biri BSH Türkiye Ev Aletleri. Sorumluluğunda 88 ülke bulunuyor. Aslında sektör açısından 2015 hayli parlak geçen bir yıl. Zaten Klein ve İcra Kurulu üyesi Ronald Grünberg de bunu “yüzde 12 büyüdük. Biz bile beklemiyorduk. Hayli şaşırdık” diye açıkladılar.

Berlin’de dünyanın en büyük dayanıklı tüketici ürünleri fuarlarından IFA’da buluştuğumuz Klein, Türkiye’nin bir ihracat üssü olarak gelişmesini sürdürdüğünü söyleyen Klein, Çerkezköy’deki üretimlerinin yüzde 50’sini ihraç ettiklerini kaydetti. Klein, Çerkezköy’deki AR-GE merkezinin, Çin ve Almanya ile birlikte BSH Ev Aletleri’nin dünyadaki 3 ana inovasyon merkezinden biri olduğunu hatırlattı.

 

İstikrar şart

Klein, “Çin gibi gelişen pazarların yanısıra petrol üreten ülke ekonomilerindeki olumsuzluklar ve seçim yılı içinde olan Türkiye’nin iç dinamiklerini de hesaba katarsak, çalkantılı dönemlere doğru gidiyoruz. Eğer Türkiye’de bu durumu doğru yönetemez ve istikrarı devam ettiremezsek, 2015, sektördeki olumlu sonuçları kutlamak için parti verdiğimiz son yıl olabilir” dedi.

 

Akıllanan evlerde güvenlik kritik olacak

BSH Ev Aletleri, Home Connect ile bağlanabilen ve akıllı telefon veya tablet üzerinden kontrol edilebilen ürün portföyü, bu yılın sonundan itibaren ilk çamaşır yıkama makinesi, kurutucu ve derin dondurucu ile genişleyecek. Portföye 2016 itibarıyla da tam otomatik kahve makinesi eklenecek. Home Connect donanımlı ev aletleri, 2015 sonuna kadar, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Çin’de kullanıma sunulacak. BSH, gelecekte Home Connect fonksiyonuna sahip ev aletlerini 30 ülkede tüketicilerle buluşturacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler