2 ilde PDY operasyonu: 5 yakalama kararı, 4 gözaltı

Kocaeli merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 şüpheliyle Fetullah Gülen hakkında, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Yönetme ve Üye Olmak" suçundan yakalama kararı çıkartıldı. Manisa'da ise, FETÖ/PDY yönelik yapılan operasyonlar kapsamında, son 2 gün içinde 4 kişi daha gözaltına alındı.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 19:58
Abone Ol google-news

Şüphelilerden adliyeye çıkartılan 3 şüpheliden 2'si adli kontrollü serbest bırakıldı. Bir şüpheli ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 1 kişinin ise halen işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kocaeli merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Fetullah Gülen ile 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli, Van, Bursa, Yalova, Bolu, İstanbul, Adıyaman ve Karabük'te belirlenen adreslere eş zamanlı gerçekleştiren operasyonda 14 kişinin gözaltına alındığı anımsatıldı.

Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanma talebi reddedilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan A.Ö, M.A, S.G, O.Ö, H.K, A.D, Ş.G, H.D. V.A, M.K, İ.Ç. ve A.K. ile Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Yönetme ve Üye Olmak" suçundan şüpheliler Fetullah Gülen ile İ.Ç, M.K, A.K. ve V.A. için yakalama kararı çıkarıldı" ifadelerine yer verildi.

MANİSA'DA SON 2 GÜNDE 4 GÖZALTI

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında il merkezinde dün ve bugün düzenlediği operasyonda S.G., eşi A.G., M.Y. ve G.A.'yı gözaltına aldı. Operasyonun, geçen Haziran ayında Manisa'da 24 kurum ve kuruluşta yapılan aramada el konulan dokümanlardan elde edilen veriler doğrultusunda, örgüte finansman sağlanmasına ilişkin iddialar üzerine gerçekleştirildiği bildirildi. Şüphelilerden G.A'nın emniyetteki ifadesinin sürdüğü, işlemleri tamamlanan S.G., A.G. ve M.Y.'nin ise adliyeye gönderildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından üç şüpheliden M.Y. ve S.G., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.G., tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

20 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Haziran ayında il merkezindeki dernek, okuma salonu, bir haber ajansının temsilciliği ile iş yerlerinin de aralarında bulunduğu 24 noktada arama yapmış, bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konulmuştu. Dokümanlardan elde edilen bilgiler doğrultusunda Kasım ayında düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alınmış 'anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme', 'silahlı terör örgütüne üye olma, yönetme' ve 'Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 20'si tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler