O da bavulunu açtı
Erhan Tuncel, savunmasında "Oda TV, Cübbeli, Şike, KCK, Hanefi Avcı suçsuz. Ali Fuat ve Ramazan Akyürek çetenin üzerindedir. Beni bir numaralı sanık yapıp kendilerini saklamıştır." dedi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesi ile ilgili davanın Yargıtay’ın bozma kararının ardından görülen 2. duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Ahmet İskender hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ve tutuklu sanık Erhan Tuncel’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Erhan Tuncel, Dink cinayetinin perde arkasında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in olduğuna işaret ederek, “Bu 2 kişinin konumu cemaati aşıyor. AKP’li oldukları da söylenmektedir. Oslo görüşmelerini açığa çıkaran, şike, Redhack, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda da bu iki şahsın imzası vardır. KCK operasyonlarını yaparak onbinlerce kişiyi tutuklamışlardır” dedi.
'Biz bitti demeden bu dava bitmez'
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya geçtiğimiz günlerde yakalanarak tutuklanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal katıldı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Ersin Yolcu, Zeynel Abidin Yavuz, Osman Hayal ve Tuncay Uzundal da hazır bulundu. Tutuklu sanık Erhan Tuncel, tanık koruma programına alındığını ve hala Dink cinayetini işleyen organizasyon tarafından yönlendirildiği şüphesi taşıdığını belirterek, “Bu organizasyonun adı ne bilmiyorum. Bu yapı kendilerini yargılatmamak için mahkemenizi figüran olarak kullanmaktadır” diye konuştu.
Kayıtları sildi
Tuncel, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’la ilgili de “Rapordan bilgisi yoktur. Ogün’ü konuşturmayı başardı. Tüm ihtimalleri göz önünde bulundurdu. Ancak dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek kayıtları sildi. Soruşturmanın genişlemesini engelledi. Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ise delillerin karartıldığı sırada milletvekiliydi. Bir milletvekili bu organizasyonu karartamaz” dedi. Tuncel, Dink cinayeti operasyonunun Ramazan Akyürek’in çetesi ve Trabzon Jandarması’nın yaptığı bir operasyon olduğunu ifade etti.Bir cinayet şebekesi ile karşı karşıya oldunduğunu kaydeden Tuncel şöyle devam etti:“Ben hepsine iyilik ettim ama bana kaypaklık etti. Ramazan Akyürek tek başına bu organizasyonu kurup yönetecek yeteneği bulunmaktadır. İstanbul Emniyeti yanıltılmıştır. Cinayeti engelleyebilecek ve aydınlatabilecek durumdadır. Ali Fuat Yılmazer ise kayıtları silerek kendisine ulaşılmasını engellemiştir. Bu 2 kişi PKK’nin siyasallaşmasının önüne geçip kaos yarattılar. Ergenekon davasında ise cemaate ya da AKP’ye değil kendilerine karşı olan kişileri yargılatmışlardır. Yargıtayın bozma kararı yerinde ama yetersizdir.Ben cinayetin engellenmesi için elimden geleni yaptım. Yasin’e yapmaması gerektiğini söyledim”.
Torpil benzeri patlama
Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu da uzun tutukluluk süresi nedeniyle Tuncel’in tahliyesine karar verilmesini isteyerek, “Mc Donalds patlaması çok büyük sonuçlara neden olmamıştır. Torpil benzeri bir patlamadır. Yaralananlar ayakta tedavi olmuştur. Pansumanı yapılarak evlerine gönderilen 6 kişi vardır. Yaralanmanın bu denli az olduğu bir olayda müvekkilimin öldürmeye teşebbüsten yargılanması ölçüsüzdür. Yargıtayın Mc Donalds olayıyla ilgili bozma kararına katılmıyoruz” diye konuştu.
“Azmettirici Tuncel’dir”
Davanın diğer tutuklu sanığı Yasin Hayal ise Hrant Dink’in resimlerini kendilerine Tuncel’in verdiğini belirterek, “Öldürülen bir insanın resimlerini bilgisayardan çıkarmak azmettirmektir. Tuncel, olayı jandarmanın yaptığını söylemiştir. Benim masumiyetim ortaya çıkmıştır. Masum bir insana bu kadar işkence yapılmaz. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Tutuksuz sanık Ersin Yolcu da “Adaletin kestiği parmak acıtmaz diyorum ama cezayı da haketmediğimi düşünüyorum. Şu anda da verilen ceza sebebiyle cezaevindeyim. Yargıtayın bozma ilamına karşı takdiri mahkemeye bırakıyorum” diye konuştu. Tutuksuz sanık Osman Hayal de bu davanın yüzde yüz mağduru olduğunu ve Mc Donalds patlamasında Tuncel’in hakkında hiçbir soruşturma açılmamasının hayret verici olduğunu ifade etti.
Dink ailesi avukatlarından Fethiye Çetin de Trabzon Emniyet görevlilerinin 2004’ten başlayarak suça doğrudan iştirak ettikleri ve cinayetin üstünü örtmek için delilleri gizlediklerini belirterek, “Mahkemenin kararları hiç kimseyi tatmin etmemiş, bundan yargı sistemi zarar görmüştür” dedi. Avukat Çetin, acikistihbarat.com’da Hrant Dink öldürülmeden birkaç saat önce, öldürülmüş gibi bir yazı yayınlandığını, sonra yazının kaldırıldığını ifade etti. Avukat Hakan Bakırcıoğlu ise Tuncel’in beyan ettiği Ramazan Akyürek ve emniyet görevlilerinin bu cinayetin işlenmesinde sorumluluk sahibi olduğuna dikkat çekerek, “Yasin Hayal’in şehre giriş çıkışları takip edilmemiştir. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı cinayetin nasıl işleneceğini bildiği halde bu cinayetin işlenmesine yönelik sorumluluk sahibidir” diye konuştu. Mahkeme heyeti, Yargıtay’ın bozma kararının tüm sanıkların beyanlarının alınmasından sonra değerlendirilmesine ve Yasin Hayal’in tahliye isteminin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği