Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Rain and snow İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,35
Euro 50,24
Sterlin 57,88
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.377,12
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Oya Ayman
Buğday hakkında gerçekler Buğday hakkında gerçekler Buğday hakkındaki iddiaların kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açmasından rahatsız olan uzmanların ortaya koyduğu gerçekler, özellikle sağlık konusunda yapılan açıklamalarda daha dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.
Dünyaya örnek sütçüler Dünyaya örnek sütçüler Mahmut Eskiyörük 25 yıldır kırsalda kooperatifçiliğin gelişmesi için uğraşıyor. Üreticiyi kendi toprağında yaşatarak yerel üretimin devamlılığını sağlayan bu sistemi yol haritası yapan Eskiyörük, Tire Süt Kooperatifi’ni dünyanın en başarılı kırsal kalkınma modellerinden biri haline getirdi.
Kirazınızı nasıl alırdınız? Kirazınızı nasıl alırdınız? Kiraz tüccarının (aracının) beğeneceği büyüklükteki kirazın ölçüsünü göz kararı anlayabilmek için, birkaç gün köy meydanında satış yapmam yeterli oluyor.
Cinayeti görün Cinayeti görün Başına ve yüzgeçlerine parke taşı bağlanarak, ona yaşam veren sularda çaresizce ölüme terk edilen deniz kaplumbağasının hakkını kim koruyacak?
Başka türlü yaşamak mümkündü biz karar verip, bu adımı attık Başka türlü yaşamak mümkündü biz karar verip, bu adımı attık İstanbul’daki yaşamımıza nokta koyup, İzmir Bayındır’ın bir dağ köyü Marmariç’e yerleşeli yaklaşık bir yıl oluyor. Hemen söyleyeyim; bu bir şehirden kaçış öyküsü değil, bir tercih. Tüketim odaklı hayat yerine, daha paylaşımcı, üretken ve doğa dostu bir yaşamı tercih ettik. Sanırım bir çeşit yaşam deneyi, doğa dostu yaşam biçimlerinin yaygınlaşması yolunda attığımız bir adım...
KUŞ-UÇAK ÇARPIŞMALARI Hem kuşlar hem yolcular risk altında KUŞ-UÇAK ÇARPIŞMALARI Hem kuşlar hem yolcular risk altında İstanbul’a 3’üncü havalimanı projedeki bölgeye yapılırsa, hem ilkbahar ve sonbahar göçü yapan yüz binlerce kuşun yaşamını, hem de uçuş güvenliğini tehdit edecek. Kuşların yolunu değiştirmek gibi uygulaması neredeyse imkansız planlar yapılırken, uzmanlar havalimanı işlemeye başladığında pistlerin yılda bir ay kapatılması gerektiğini söylüyor
Yaban hayatı korumak için paralı avdan başka yol yok mu? Yaban hayatı korumak için paralı avdan başka yol yok mu? Bozayı, çengel boynuzlu dağ keçisi, Anadolu yabankoyunu gibi türlerin avlanabilmesi için açılan ihaleler, hayvan hakları savunucularını kızdırdı. Bu sayede köylülerin hem gelir elde ettiği hem de kaçak avcılığı önlediklerine dair tez de akıllara başka bir soru getiriyor: Yaban hayatı korumak için paradan başka yol yok mu?
O biber benim için yetişti O biber benim için yetişti Sofrasına gelen meyvenin, ekmeğin, balın nasıl üretildiğinden emin olmak isteyenler, gıda toplulukları kurarak sisteme dahil oluyor. Böylece hem kafada soru işareti kalmıyor hem de çiftçi destekleniyor.
Bambaşka şeyler yapmak 
isteyenlere rehber Bambaşka şeyler yapmak 
isteyenlere rehber Kesilen ağaçlar, kuruyan dereler, yok olmak üzere olan tohumlar ve fakirleşen toprak... Ekolojik tahribat artarken, doğada olup bitenlerin farkına varmak ve ekolojik yaşamla ilgili alışkanlıklar geliştirmek önem kazanıyor. Doğa dostu mimariden gıda üretimine, şifalı bitkilerden sosyal girişimciliğe ekolojik yaşamın her alanında bilgi ve deneyim kazanmak isteyenler için çok fazla seçenek var.
Change.org Her üç imzacıdan biri değişim yaratıyor Change.org Her üç imzacıdan biri değişim yaratıyor “Ben tek başıma ne yapabilirim ki” yerine “değiştirebilirim” demeyi tercih edenlerin sayısı giderek artıyor. Gezegenin neresinde olursa olsun herkese, istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan dünyanın en büyük sosyal platformlarından Change.org’ta, imza kampanyalarına destek verenlerin sayısı 100 milyona yaklaştı. Türkiye’de 4.5 milyon üyesi var.
Şirketler değil su yolunu bulsun! Şirketler değil su yolunu bulsun! İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, hem de Toprak Ananın Hakları Evrensel Bildirgesi’nde su hakkı, yaşam hakkının bir parçası olarak kabul ediliyor. Bu haktan hareketle pek çok insan, içtiği ya da kullandığı suyun bir mal gibi satılmasına karşı çıkıyor. İşi yağmur suyunu bile ücretlendirmeye vardıran su politikalarına karşı kararlı bir ses yükseliyor: Şirketler değil, su yolunu bulsun!

En Çok Okunanlar

Yurttaşa saldıran o komutan Menzilci mi?
Yurttaşa saldıran o komutan Menzilci mi? CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi kararına karşı açtığı dava öncesi adliye önünde yurttaşlara saldıran rütbeli jandarmanın Menzil cemaati mensubu olduğu iddia edildi.
'Onları kimseye bırakmam'
'Onları kimseye bırakmam' Adana'da, babaları Sergen Altunbaş'ın tabancayla vurarak öldürdüğü Ada ve Mert Altunbaş'ın cenazeleri, yan yana toprağa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran anne Gizem Deniz, çocuklarının tabutuna sarılarak, ‘Onları kimseye bırakmam’ derken, anneanne ise ‘Torunlarımın gözü açıktı, gözü açık gittiler’ diyerek feryat etti.
Sahibi AKP'li çıktı, sitesi erişime kapatıldı
Sahibi AKP'li çıktı, sitesi erişime kapatıldı Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili iktidara yakın medyada''özel jeti var'' iddiaları ortaya atıldı. Jetin ait olduğu Ziver Air şirketinin sahibi ise geçmişte AKP Elazığ milletvekili aday adayı olan Veysel Demirci çıktı. Bu gelişme sonrasında söz konusu şirketin web sitesinin erişime kapatıldığı görüldü.
Şam yönetimi ve SDG'den flaş açıklamalar
Şam yönetimi ve SDG'den flaş açıklamalar Terör örgütü PKK bağlantılı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) çekilmesiyle birlikte Şam yönetimine bağlı silahlı unsurlar, bugün Deyr Hafir kentinden başlayarak Fırat’ın batısındaki bölgeye girmeye başladıklarını duyurdu.
Meclis’te tehdit krizi büyüyor
Meclis’te tehdit krizi büyüyor TBMM Genel Kurulu’nda Karayolları Trafik Kanunu teklifi görüşmeleri sırasında DEM Parti ile İYİ Parti arasında yaşanan gerilim sürerken, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’ın İYİ Partili Şenol Sunat’a yönelik sözleri milliyetçi kanadın sert tepkisini çekti.
Yavaş'tan dikkat çeken 'operasyon' mesajI
Yavaş'tan dikkat çeken 'operasyon' mesajI Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Belediyelerimizle ilgili müthiş bir dezenformasyon başladı, sosyal medyada da başladılar. Bir tek sebebi var bugün iktidar değiştirecek en büyük güç büyükşehirler başta olmak üzere CHP'li belediye başkanları ve onların yaptıkları hizmetler. Dolayısıyla bu operasyonların devam edeceği belli" dedi.
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı!
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı! İstanbul'da ünlülere yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu testi negatif çıktı.
Çanakkale Boğazı'nda yeniden yetişiyor!
Çanakkale Boğazı'nda yeniden yetişiyor! Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Acarlı tarafından yürütülen proje kapsamında; nesli kritik tehlike altında bulunan Pinna nobilis türünün korunması için Çanakkale Boğazı'nda restorasyon çalışmaları yapılıyor. Proje çerçevesinde, boğazın tabanı santim santim ölçülerek genç pina bireyleri doğal yaşam alanlarına yerleştiriliyor.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye