Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Rain and snow İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,38
Euro 50,29
Sterlin 57,92
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.377,03
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Dış Haberler Servisi
Nobel madalyası hakkında bilinmeyenler Nobel madalyası hakkında bilinmeyenler Venezuela'daki ABD destekli sözde muhalefetin lideri Machado, 15 Ocak'ta Beyaz Saray’da yapılan kapalı bir toplantıda, Nobel Barış Ödülü madalyasını ABD Başkanı Donald Trump’a hediye etti. Peki, böyle bir devir, Nobel mevzuatına uygun mu?
SDG’den Şara’nın sözlerine sert yanıt! SDG’den Şara’nın sözlerine sert yanıt! Halep’te yaşanan çatışmaların ardından cihatçı HTŞ örgütünün kontrolündeki Şam yönetimi ve terör örgütü PKK bağlantılı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki gerilim sürerken, HTŞ lideri Şara’nın 10 Mart anlaşmasının uygulanmamasından SDG’yi sorumlu tutmasına, SDG'den yanıt geldi.
Trump'ı İran'a saldırmaktan onlar vazgeçirdi Trump'ı İran'a saldırmaktan onlar vazgeçirdi İngiliz basınında yer alan bir habere göre, Körfez ülkeleri ve Türkiye, İran'a yönelik olası bir hava harekâtının Ortadoğu’da geniş çaplı ve kontrol edilemez bir çatışmayı tetikleyebileceğini belirterek Trump’a son dakika baskısı yaptı. Washington’un geri adım atmasında bu lobi faaliyetinin etkili olduğu belirtiliyor.
32 Kübalı askerin naaşı ülkelerinde törenle karşılandı 32 Kübalı askerin naaşı ülkelerinde törenle karşılandı ABD’nin Venezuela’daki Bolivarcı hükümete yönelik 3 Ocak’ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 32 Kübalı askerin cenazesi resmi törenle başkent Havana’ya getirildi.
Trump, Tahran’a karşı askeri seçeneği rafa mı kaldırdı? Trump, Tahran’a karşı askeri seçeneği rafa mı kaldırdı? ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik son açıklamalarının ardından, bazı Amerikalı yetkililer bu sözlerin yakın vadede 'İran'a yönelik saldırı planından geri adım' anlamına gelebileceğini değerlendiriyor.
Venezuela ile ABD arasında 'antlaşma' iddiası Venezuela ile ABD arasında 'antlaşma' iddiası Başkan Maduro’nun, 3 Ocak’ta ABD tarafından kaçırılmasının ardından Washington–Caracas hattında ilk temas kuruldu. Karşılıklı övgülerin eşlik ettiği görüşmenin perde arkasında, 'çok daha büyük bir pazarlığın' olabileceği öne sürülüyor.
Trump’ın İran stratejisi ortaya çıktı Trump’ın İran stratejisi ortaya çıktı ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’a yönelik olası bir ABD hamlesinin “hızlı ve kesin” sonuç vermesini istediği öne sürüldü. NBC News’in aktardığına göre Trump, ulusal güvenlik ekibine, Tahran’daki yönetime karşı atılacak adımın uzayan bir çatışmaya dönüşmemesi gerektiğini iletti.
Mart anlaşması tıkandı, çatışma geri döndü Mart anlaşması tıkandı, çatışma geri döndü HTŞ kontrolündeki Suriye hükümeti güvenlik güçleri, Halep kentinde günlerdir süren çatışmaların ardından bu kez kırsal bölgelerde yaşayan sivillere tahliye çağrısı yaptı. Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG/SDG'yi Halep’in doğu kırsalında askeri yığınak yapmakla suçlarken, bölgede yeni bir çatışma hattının açılabileceği endişesi arttı.
İran hava sahasını yeniden açtı İran hava sahasını yeniden açtı İran, olası askeri hareketlilik endişesiyle yaklaşık beş saat kapattığı hava sahasını yeniden açtı. Kapanma kararı bölgedeki uçuş trafiğini etkilerken, kısıtlamanın kaldırılmasının ardından İran uçaklarının yeniden havalanmaya başladığı görüldü.
Ukrayna’da “firar” krizi Ukrayna’da “firar” krizi Ukrayna’nın yeni Savunma Bakanı Mykhailo Fedorov, yaklaşık 200 bin askerin görev yerini izinsiz terk ettiğini (AWOL) açıkladı. Fedorov ayrıca, askerlikten kaçtığı gerekçesiyle “aranan” kişi sayısının 2 milyona ulaştığını söyledi.
OnlyFans modelinden 'günah vergisi' istedi! OnlyFans modelinden 'günah vergisi' istedi! ABD'nin Florida valiliğine aday olan Fishback, OnlyFans modeli Rain'e yüzde 50 'günah vergisi' uygulanmasını önerdi. Rain ise bu yanıta alaycı bir video ile karşılık verdi.
'Siyon'un Kanadı' bilinmeyen bir noktaya götürüldü! 'Siyon'un Kanadı' bilinmeyen bir noktaya götürüldü! İsrail basını, Çarşamba günü yaptığı haberlerde, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya ait uçağın, olası bir saldırıya karşı ülke dışına çıkarıldığını öne sürdü. Kararın, ABD ile İran arasındaki gerilimin yükseldiği ve ABD Başkanı’nın Tahran’a yönelik 'vurabiliriz' mesajı verdiği bir dönemde alınması dikkat çekti.
Üst düzey isimler platforma geri döndü Üst düzey isimler platforma geri döndü Venezuela’da aralarında “geçici devlet başkanı” olarak görev yapan Delcy Rodriguez’in de bulunduğu üst düzey yetkililer, Salı gecesi sosyal medya platformu X’e (eski adıyla Twitter) geri döndü. Gelişme, Nicolas Maduro’nun 2024’te aldığı engelleme kararından geri adım atıldığı yorumlarına yol açtı.
'NATO toprağını işgal yasağı' mı geliyor? 'NATO toprağını işgal yasağı' mı geliyor? ABD Senatosu’ndan iki kadın senatör, Başkan Donald Trump yönetiminin, NATO müttefiki bir ülkenin topraklarını, ilgili ülkenin onayı olmadan ilhak ya da işgal etmesini veya herhangi bir şekilde kontrol altına almasını yasaklamayı amaçlayan bir yasa tasarısı sundu.
İran’la ticarete ABD freni İran’la ticarete ABD freni ABD Başkanı Donald Trump, İran’la ticaret yapan ülkelerin ABD ile gerçekleştireceği tüm ticari işlemlere yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı. Trump’ın “derhal yürürlüğe girecek” dediği kararın kapsamı ve nasıl uygulanacağı ise belirsizliğini koruyor.
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı Ülkeler arasında vizesiz seyahat edebilmek ve sınır kapılarında daha hızlı işlem yapmak isteyenler için pasaport gücü büyük önem taşıyor. Henley Passport Index’in son raporuna göre dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında ilk üç sırayı Asya ülkeleri aldı.
Halep’te çatışmalar yeniden alevlendi! Halep’te çatışmalar yeniden alevlendi! Cihatçı HTŞ örgütünün kontrolündeki Suriye ordusu ile terör örgütü PKK bağlantılı Kürt güçleri, Halep’in doğusunda gece saatlerinde çatışmaların yeniden başladığını duyurdu. Suriye kamu yayıncısı SANA, terör örgütü PKK'nın da çatışmalara aktif bir şekilde katıldığını öne sürdü.
Doğum hastanesinde skandal Doğum hastanesinde skandal Rusya’da Sibirya’daki bir doğum hastanesinde dokuz yenidoğan bebeğin ölümü üzerine başhekim ve yoğun bakım ünitesi geçici sorumlusu gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten yetkililer, doktorların “ihmal sonucu ölüme neden olmak” şüphesiyle tutulduğunu açıkladı.
Fransa’dan Grönland hamlesi Fransa’dan Grönland hamlesi Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, 6 Şubat’ta Grönland’da Fransız konsolosluğu açılacağını duyurdu. Barrot, ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland üzerindeki “kontrol” söylemlerine sert tepki göstererek “Bu şantaj sona ermeli” dedi.
Trump’a yakın isimden Hamaney çağrısı Trump’a yakın isimden Hamaney çağrısı ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığıyla bilinen ABD’li Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Randy Fine, İran’daki protestolarda “12 bin kişinin öldürüldüğü” yönündeki doğrulanmamış iddiaları gerekçe göstererek, İran lideri Ali Hamaney’in “kaçırılması” çağrısında bulundu.
Eski imparatoriçeden protestolara destek Eski imparatoriçeden protestolara destek 1979 İslam Devrimi’yle devrilen İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin üçüncü ve son eşi eski imparatoriçe Farah Pehlevi, İran’da iki haftayı aşkın süredir süren protestolara destek verdi. Pehlevi, güvenlik güçlerine seslenerek “çok geç olmadan halkın yanında yer alın” çağrısı yaptı.
ABD’den ‘Müslüman Kardeşler’ kararı ABD’den ‘Müslüman Kardeşler’ kararı ABD, Müslüman Kardeşler’in Mısır, Lübnan ve Ürdün kollarını Hamas’a destek verdikleri gerekçesiyle “Yabancı Terör Örgütü” listesine aldı. Karar, yaptırımları devreye sokarken Mısır’dan destek, Lübnan’daki yapılanmadan ise “hukuki etkisi yok” tepkisi geldi.
‘Havana Sendromu’ gizemi derinleşiyor ‘Havana Sendromu’ gizemi derinleşiyor CNN’in haberine göre Pentagon, “Havana Sendromu” ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen ve darbeli radyo dalgaları ürettiği öne sürülen bir cihazı bir yılı aşkın süredir test ediyor. Cihazın gizli bir operasyonla satın alındığı ve Rus bileşenleri içerdiği iddia edildi.
Grönland krizi büyüyor Grönland krizi büyüyor ABD Senatosu’nda iki partili sunulan yasa teklifi, Donald Trump’ın Grönland dahil herhangi bir NATO ülkesinin toprağına yönelik “abluka, işgal ya da ilhak” gibi adımlar için federal kaynak kullanmasını engellemeyi amaçlıyor. Tasarı, Trump’ın Grönland’ı ABD kontrolüne alma söylemleri sonrası gündeme geldi.
İran’da protestoların arka planı İran’da protestoların arka planı İran’daki protestoların büyümesiyle birlikte hükümet ve muhalefet karşılıklı olarak şiddeti tırmandırmakla suçluyor. Tahran yönetimi ise eylemlerin arkasında “yabancı müdahale” olduğunu savunuyor. İran, 1979 devriminden bu yana savaş, yaptırımlar, nükleer gerilimler ve bölgesel çatışmalarla şekillenen çok sayıda kriz yaşadı.
Trump'a “köy aptalı” diyen büyükelçi istifa etti Trump'a “köy aptalı” diyen büyükelçi istifa etti ABD Başkanı Donald Trump’a “köy aptalı” diyen Avustralya’nın ABD Büyükelçisi Kevin Rudd, görevinden istifa etti. Rudd, Trump'a yönelik sert eleştirileriyle gündeme gelmişti.
Trump’a fabrikada Epstein tepkisi Trump’a fabrikada Epstein tepkisi ABD Başkanı Donald Trump’ın Michigan’daki Ford fabrikası ziyaretinde, Jeffrey Epstein tartışması nedeniyle kendisini eleştiren bir işçiye küfürlü yanıt verdiği ve orta parmak işareti yaptığı anlar sosyal medyada gündem oldu.
Trump, İran’la görüşmeleri iptal etti! Trump, İran’la görüşmeleri iptal etti! ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki protestolara destek vererek “Protesto edin, kurumlarınızı ele geçirin” çağrısı yaptı. İranlı yetkililerle planlanan tüm görüşmeleri iptal ettiğini açıklayan Trump, “Protestocuların öldürülmesi durana kadar toplantı yok. Yardım yolda” ifadelerini kullandı.
İran’da protestolar derinleşiyor! İran’da protestolar derinleşiyor! İran’da iki haftadır süren protestolarda yaklaşık 2 bin kişinin öldüğü iddiası, yönetimin şimdiye kadarki en yüksek can kaybı kabulü olarak kayda geçti. Washington’un İran’la ticaret yapan ülkelere yüzde 25 gümrük vergisi kararı ve “askeri seçenekler” mesajı gerilimi daha da tırmandırdı.

En Çok Okunanlar

Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı!
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı! İstanbul'da ünlülere yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu testi negatif çıktı.
HTŞ yönetimindeki Şam güçleri Deyr Hafir’i vurdu
HTŞ yönetimindeki Şam güçleri Deyr Hafir’i vurdu HTŞ’ye bağlı güçler, Halep’in Deyr Hafir-Meskene hattında saldırı başlattı.
Test sonuçları belli olan Oktay Kaynarca'dan açıklama
Test sonuçları belli olan Oktay Kaynarca'dan açıklama Uyuşturucu soruşturması kapsamında adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Oktay Kaynarca, uyuşturucu testi sonuçlarının belli olmasının ardından açıklama yaptı.
Meteoroloji'den Marmara için 'soğuk hava' alarmı
Meteoroloji'den Marmara için 'soğuk hava' alarmı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava dalgası nedeniyle Marmara Bölgesi için uyarılarda bulundu. Yapılan tahminlere göre Karadeniz üzerinden giriş yapan soğuk hava kütlesi, bölgede 22 Ocak Perşembe gününe kadar etkisini hissettirmeye devam edecek.
Kürtçe ulusal dil oldu, Nevruz Bayramı resmi tatil ilan edildi
Kürtçe ulusal dil oldu, Nevruz Bayramı resmi tatil ilan edildi Cihatçı HTŞ lideri Ahmed El-Şara tarafından yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Suriyeli Kürtlere ilişkin yeni kararlar alındı. Kararnameyle Kürtçe ulusal dil olarak kabul edilirken, Nevruz Bayramı da resmi tatil ilan edildi.
Eski futbolcu Ümit Karan dahil 13 isim tutuklandı
Eski futbolcu Ümit Karan dahil 13 isim tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan 23 kişinin sorgusu tamamlandı. 13 kişi hakkında tutuklama kararı verildi, tutuklananlar arasında eski milli futbolcu Ümit Karan da yer aldı.
Torreira'nın menajerinden flaş açıklama!
Torreira'nın menajerinden flaş açıklama! Galatasaray forması giyen Lucas Torreira için Brezilya'dan bir kulüp devreye girdi. Uruguaylı futbolcunun menajeri yaptığı açıklamada, "Brezilya'dan bir kulüp, Torreira'ya kazandığı maaşın aynısını ödemek için önemli çaba gösteriyor" dedi.
Tan Sağtürk görevden alındı
Tan Sağtürk görevden alındı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bedri Tan Sağtürk görevden alındı. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy’un da görevine son verildi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye