Yeşil yapraklı sebzeler nasıl yıkanır?
Yeşil yapraklı sebzeler çiğ olarak tüketildikleri için, kökleri arasında toprak ve kum, yaprakları arasında böcek ve bakteriler bulunabilir. Bu nedenle, yeşilliklerin temizlenmesine ekstra bir özen göstermek gerekir. Yeterince temizlenmemiş yeşillikler, mide ve bağırsaklarda hastalıklara sebebiyet verebilir.
Çiğ olarak tükettiğimiz tüm sebze meyveleri, özellikle de yeşillikleri yemeden önce iyice yıkamalı, kimyasal ilaçlardan, bakterilerden ve toprak kalıntılardan arındırmalıyız. Sağlık dolu yeşil yapraklı sebzeleri pişirmeden ve çiğ olarak tüketmeden önce şu temizlik adımlarını uygulayabilirsiniz...
1- Yeşilliklerin kök kısımlarını mutlaka kesin, çünkü yeşilliklerin kök kısımlarının kesilmesi, yıkama suyuna daha az toprak ve çamur bulaşmasını sağlayarak işinizi kolaylaştırır.
2- Yıkamaya geçmeden önce yapılması gereken diğer bir işlem ise yeşilliklerin içerisinde bulunan çürümüş veya sararmış yaprakları ayırmak.
3- Kıvırcık, marul, maydanoz, dereotu, semizotu, pazı gibi yeşillikleri, sirkeli, limonlu veya karbonatlı suyun içerisinde yaklaşık 10-15 dakika kadar bekletmek yeterli olacaktır.
4- Bekletilen yeşillikleri, yaprakların aralarında kalmış olabilecek toprak, kum ve kirlerden arındırmak için akan suyun altında tek tek güzelce yıkayın.
5- Temizlenmiş yeşillikleri süzgeçe koyup, suyunun süzülmesi ve kurumasını bekleyin. Sebze kurutucunuz varsa işiniz daha kolay. Ardından kağıt havlu serili derin bir kap içerisine koyup kapağını da sıkıca kapatarak bir hafta boyunca saklayabilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
- İşte 2 milyon liranın aylık faiz getirisi
- Oğluna sahip çıktı, Özel'e hakaret etti!
- CHP, belediye operasyonlarına karşı kartını çekti
- ‘Öcalan istedi, heyete katıldı’
- 'Madem hedefiniz benim...'
- Evde boğazları kesilmiş halde bulundular!
- Zahide Yetiş canlı yayında cinsel ilişki videosu izletti
- Suriye'den Türkiye'ye görülmemiş gümrük vergisi!
- Özlem Gürses'ten 'Bahçeli' itirafı
- Kürsüde Kürşad Yılmaz'a sert yanıt!