Tam kıvamında fırında sütlaç tarifi...
Sevilen lezzetlerden biri olan fırın sütlaç evde çok pratik bir şekilde hazırlanabilir. İşte enfes fırın sütlaç tarifi...
Fırında sütlaç, sütlacın üzerinin nar gibi kızarmasıyla ayrı bir lezzet ve görsellik kazandığı, Türk mutfağının klasik tatlılarından biri... İşte fırında sütlaç tarifi!
MALZEMELER
1 litre tam yağlı süt
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Pirinci yıkayıp süzün, bir tencereye alın.
Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayın.
Yumuşayan pirinçlere 1 litre sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin.
1 yemek kaşığı nişastayı bir kasede 3-4 yemek kaşığı suyla açın.
Hazırladığınız nişasta karışımını sütlaca azar azar ekleyin, karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Vanilini ekleyip karıştırın.
Yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, sütlaçtan birkaç kaşık alarak yumurta sarısını ılıtın. Daha sonra bu karışımı tencereye ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız sütlacı ısıya dayanıklı güveç kaplarına ya da fırın kaselerine paylaştırın.
Güveç kaplarını derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içine kapların yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su ekleyin (benmari yöntemi).
Önceden ısıtılmış 200°C fırında üst kısmı kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Fırında sütlacınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.
Soğuyunca servis edebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
- İmamoğlu'ndan AB'ye sert tepki
- Erdoğan'a 'İsrail' protestosunda karar çıktı
- Fark bıçak sırtı!
- Bir garip İmamoğlu belgesi
- Hakemin kararı sonrası korkunç facia!
- Türkiye'nin afet haritasını çıkardı
- Ankara'nın Halep stratejisi
- 'O arkadaşlara teşekkür telefonu açacağım'
- AVM'lere giriş ücretli mi olacak?
- Cumhurbaşkanı sekreterine bıçaklı saldırı