Nefis Rum böreği tarifi...
Rum böreği, hafif dokusu ve muhteşem lezzetiyle sofralara şıklık katan, her lokmasında enfes bir tat bırakan bir lezzet şölenidir. İnce ince katmanları arasında peynir ve maydanozun muhteşem buluşması, bu böreği özel kılan detaylardan sadece biridir. Evde kolayca hazırlanabilen bu tarif, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi kendinize hayran bırakacak. Şimdi, nefis Rum böreği tarifinin inceliklerine birlikte göz atalım!

Rum böreği, hafif ve lezzetli dokusuyla sofralara şıklık katan, aynı zamanda hazırlanışındaki kolaylığıyla da dikkat çeken bir lezzettir. İncecik yufkaların arasında peynir ve maydanozun muhteşem uyumu, her lokmada damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.
Malzemeler
- 150 gram lor peyniri
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Bir yemek kaşığı doğranmış dereotu
- Tuz
- 1 patlıcan
Yapılışı
Patlıcan kabuklarını alacalı şekilde soyup, 1 santimetre kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyerek, tuzlu suda bir süre bekletip kurulayalım.
Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu ve tuzu harmanlayalım.
Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde, yarım küre oluşturacak biçimde şekillendir elim.
Bir tavada, iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartalım.
Kâğıt havlu üzerine yağı alındıktan sonra sıcak olarak servis yapalım. Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun...
Etiketler:
#Börek
#rum böreği

En Çok Okunan Haberler
-
'Turp ile şalgam ile devlet idare edilmez!'
-
'Hiçbir arkadaşımız gözaltına alınmayacak'
-
Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl?
-
'O dolduramadıkları yeri biz doldurduk'
-
İstanbul Emniyeti'ne 'tutanakları paylaşın' çağrısı
-
Arkadaşını öldüren oyuncu Sevil Akdağ hakkında karar
-
Faturalarda 'rant oyunu'
-
Erdoğan'dan '1 artı 1' açıklaması
-
Süper Lig'e yükselen ilk takım belli oldu
-
Burak Süleyman'dan Amed tribünlerine flaş hareket!