Meksika mutfağının enfes lezzeti: Enchiladas Tarifi

Meksika mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan enchiladas, acı soslu ve baharatlı tadıyla dünya çapında sevilen bir yemektir. İç malzemesiyle çeşitlilik sunan bu tarif, hem pratik hem de inanılmaz lezzetli!

Meksika mutfağının enfes lezzeti: Enchiladas Tarifi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 28.09.2024 - 15:24

Enchiladas, Meksika mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biridir. Mısır ya da un tortillalarının içine tavuk, peynir ya da et konularak sarılan ve üzerine acı sos dökülerek fırınlanan bu nefis yemek, her öğünde keyifle tüketilebilir. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızı süsleyecek enchiladas tarifi, özellikle baharat sevenler için vazgeçilmez olacak!

ENCHİLADAS TARİFİ

Malzemeler

  • 2-3 tavuk göğsü veya et
  • Ayçiçek yağı
  • 1 adet soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı kajun baharatı
  • Tuz ve karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Lavaş
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su
  • Kaşar rendesi

Yapılış

  1. Tavukları uzun şeklinde kesin (jülyen) ve tavada pişirin.
  2. Tavuk pişince birkaç yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Ardından soğan, biber ve sarımsak ekleyin. (jülyen şeklinde kesin).
  3. 5 dakika kavurun ve tüm baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kızartmaya devam edin.
  4. Lavaş üzerine biraz tavuk karışımı ekleyin ve durum gibi sarın. Fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Küçük bir tavada domates püresini ayçiçek yağında kızartın ve pürüzsüz, kalın bir sos olana kadar su ekleyin.
  6. Lavaş üzerine eşit şekilde dökün.
  7. Üzerine peynir rendeleyin ve eriyene ve altın rengi kahverengi olana kadar fırında pişirin.
  8. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon