Her yemeğin yanına yakışır: Teretür mezesi tarifi...
Adana mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan teretür, pratik ve lezzetli bir mezedir. Bu yöresel meze, hem damakları şenlendirir hem de sofralara renk katar.
Teretür, hem lezzetiyle hem de kolay hazırlanışıyla dikkat çeker. Adana mutfağını denemek isteyenler için teretür harika bir tercih olabilir. Teretür, az malzemeyle pratik bir şekilde hazırlanan ve ana yemeklerin yanında harika giden özgün bir mezedir. Bu lezzetli tercihi deneyerek zevkinize zevk katabilirsiniz. Peki, her yemeğin yanına yakışan bu lezzet nasıl yapılır? İşte teretür mezesi tarifi...
TERETÜR MEZESİ TARİFİ
Malzemeler:
1/2 adet orta boy marul
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tahin
1/2 adet limon suyu
TERETÜR MEZESİ YAPILIŞI
Marul ve maydanozu çok ince olacak şekilde doğrayın.
Bir kaseye alın ve tuz ekleyin.
Elinizle ovalayıp suyunu çıkarın.
Suyunu süzdürün.
Yoğurt sos için bir kaba yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak rendesini alıp karıştırın.
Daha sonra hazırladığınız yoğurdu yeşilliklerle birleştirin.
İyice karıştırın.
Teretür hazır.
Servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serpin.
Afiyet olsun!
En Çok Okunan Haberler
- İstanbul'da hissedilen deprem!
- Türkiye'nin en ünlü tekstil devi kapandı
- SMA'lı bebeğin babası intihar etti!
- Salonu terk ettiler!
- 'Bunu da yaptınız, yazıklar olsun!'
- Türkiye bağlantıları dikkat çekti!
- Muğla'da helikopter kazası: 4 kişi öldü!
- Fenerbahçe'den Jose Mourinho kararı!
- 'Su sorununu çözmek, DSİ'nin görevi değil'
- 'Ev hapsi' kararının ardından ilk kez konuştu