Hatay usulü oruk tarifi...
Hatay yöresinde içli köfteye oruk denir. Oruk en pratik içli köfte yapma şeklidir. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Hatay usulü oruk tarifi...
Yöreden yöreye değişen oruk tarifini bir de Hatay usulü deneyin. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Hatay usulü oruk tarifi...
Malzemeler
İç Harç için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı ceviz içi
Dış Kısım için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 200 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
Oruk Nasıl Yapılır?
Oruk Yapmak, el emeği gerektiren bir süreçtir, ancak bu adımları takip ederek eşsiz Hatay lezzetini evde de yaratabilirsiniz. İlk olarak, ince bulguru bir kapta sıcak suyla ıslatın ve 20 dakika bekletin. Bulgur şişince, dış harcın diğer malzemelerini ekleyip yoğurmaya başlayın. İç harç için kıymayı ve doğranmış soğanı soteleyin. Baharatları ve cevizi ekleyip karıştırın. Ardından yoğurduğunuz dış harcı avuç içi büyüklüğünde açın ve iç harcını koyun. Oruğunuzu dikkatlice kapatıp yuvarlak veya uzun şekilde şekillendirin. Bol yağda kızartın ve sıcak sıcak servis yapın.
En Çok Okunan Haberler
- Ölüm nedeni belli oldu
- İstanbul'da metro yangını
- AKP döneminde ne kadar harcanmıştı?
- 5 çocuğunu kaybeden anne yalanladı
- Soylu'dan 'Özür dileriz' çıkışı
- İşte AKP'li belediyelerin 'etkinlik' harcamaları!
- Süper Lig'de yayın geliri dağılımı belli oldu!
- 'Vız gelir tırıs gider'
- 'O saraya, ben davaya’
- MEB’ten skandal karar: Müdüre üstün başarı ödülü!