Bugün iftarda ne pişirsem? 17. gün iftar menüsü

Bugün iftarda ne pişirsem? 17. gün iftar menüsü

‘Bugün iftarda ne pişirsem?’ diye soruyorsanız, gün gün iftar menüsü için bizi takip edin. İftarda ne yenir, iftarda ne yapsam, iftara nasıl hazırlansam? soruları artık geride kaldı. İşte tarifleriyle birlikte 17. gün iftar menüsü...

27 Mart 2024 Çarşamba, 10:52
Bugün iftarda ne pişirsem? 17. gün iftar menüsü

YÜKSÜK ÇORBASI

Malzemeler:

2 su bardağı dondurulmuş mantı

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

4 su bardağı et suyu

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı kuru nane

2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Öncelikle nohutları ve mantıları önceden hazırlamalısınız. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine salçayı ilave edin. Birkaç dakika kavurun. Üzerine et suyunu ve suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Et suyu kaynadığında, içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları atın. Ardından tuz ve naneyi ekleyin. Mantılar yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis edin. İftar için yüksük çorbanız hazır, afiyet olsun.

Bugün iftarda ne pişirsem? 17. gün iftar menüsü

KIRMIZI SOĞANLI ÇOBAN SALATA

Malzemeler:

2 adet salatalık

3 adet domates

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı soğan

4-5 adet zeytin

1 dilim beyaz peynir

1 çay kaşığı tuz

Limon suyu

Zeytinyağı

Kuru nane

Yapılışı:

Tüm sebzeleri yıkayıp süzdükten sonra derin bir kabın içine domatesleri küp küp doğrayın. Salatalıkların kabuğunu soyduktan küçük parçalar halinde doğrayın. Yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Küçük bir kasede yağ, tuz ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin. Salata kabının üzerine bir ince dilim beyaz peynir ekleyin, kuru nane ile süsleyin. İftar için salata hazır, afiyet olsun.

Bugün iftarda ne pişirsem? 17. gün iftar menüsü

ANNE USULÜ ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Malzemeler:

1 kg taze fasulye

1 adet soğan

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı sıcak su

Tuz

Yapılışı:

Taze fasulyeleri kılçıkları varsa ayıklayın. Yıkayıp, istediğiniz boyutta kırın ve bir kenara alın. Soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Fasulyeleri ve tuzu da tencere içerisine ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün. Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. İftar için anne usulü zeytinyağlı fasulye hazır, afiyet olsun.

Bugün iftarda ne pişirsem? 17. gün iftar menüsü

DOMATES SOSLU DEMLEME MAKARNA

Malzemeler:

1 paket burgu makarna

2 adet rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1çay kaşığı karabiber

1çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kuru fesleğen

3 su bardağı su

Yapılışı:

Pilav tenceresine tereyağını, ezilmiş sarımsakları, domates salçasını ekleyip, kavurun. Rendelenmiş domatesleri tuzu ve  baharatları ekleyerek karıştırın. Ardından makarnaları kuru olarak ekleyin. 3 su bardağı suyu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin. İftar için demleme tekniğiyle pişen domates soslu makarna hazır, afiyet olsun.

Bugün iftarda ne pişirsem? 17. gün iftar menüsü

MOZAİK PASTA

Malzemeler:

2 paket pötibör bisküvi

100 gr tereyağı

1 çay bardağı tozşeker

1.5 çay bardağı süt

4 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Yapılışı:

Öncelikle petibör bisküvileri iri parçalar halinde bir kap içerisine kırın. Bisküvilerin toz haline gelmemesine dikkat edin. Bisküvilerin donması zaman alır ve mozaik pastanız istediğiniz gibi bir şekil alamaz. Harcını hazırlamak için, tereyağını ocağa alıp eritin. Eritilmiş tereyağını kaba alın, toz şeker ve süt ile karıştırın. Kakaoyu da ilave edip tüm malzemeleri çırpın. İri parçalar halinde kırmış olduğunuz bisküvileri ekleyin ve bir spatula yardımıyla tüm malzemeleri ezmeden karıştırın. Tüm malzemeyi, içine streç film serdiğiniz, dikdörtgen şeklinde kalıba boşaltın. Kek kalıbı veya borcam olabilir. Streç film sararak şekillendirdiğiniz mozaik pastayı dondurucuda birkaç saat bekletin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. İftar için mozaik pasta hazır, afiyet olsun.

En Çok Okunan Haberler