Balkan mutfağından gelen enfes atıştırmalık: Prensesa tarifi
Prensesa, kısa sürede hazırlanan, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olarak öne çıkar. Ekşi maya ekmeğinin üzerine serilen kıymalı, yumurtalı ve peynirli harç, fırında pişerken mükemmel bir tat profili oluşturur.
Bu tarif, hem kahvaltı sofralarına hem de hafif akşam yemeklerine harika bir alternatif sunar. Hem göz zevkinizi hem de damak tadınızı tatmin edecek bu prensesa tarifi, mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirecektir. Peki, Balkan mutfağından gelen bu enfes atıştırmalık nasıl yapılır? İşte, prensesa tarifi...
PRENSESA TARİFİ
Malzemeler
4 dilim ekmek
Prensesa tarifi iç harcı için:
150 gram dana kıyma
2 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tutam kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Prensesa tarifi servis için:
1 adet domates
1 adet salatalık
PRENSESA YAPILIŞI
Bir kasede, kıyma, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları iyice karıştırın.
Ekmek dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız harcı ekmeklerin üzerine ince bir katman halinde eşit şekilde sürün ve üzerine bastırarak yayılmasını sağlayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece sıcak fırında, prensesaları 15-20 dakika boyunca, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan prensesaları sıcak olarak domates ve salatalıkla birlikte servis edin.
Afiyet olsun!
En Çok Okunan Haberler
- Uğur Dündar'ın 'babalık' davasında karar çıktı
- Kadınlara cehennem hazırlayanlar
- İtirafçı Nevzat Bahtiyar'dan sürpriz hamle geldi
- Nasuh Mahruki'nin tutuklanma gerekçesi belli oldu!
- Avrasya tüneli trafiğe kapatıldı!
- Cem Garipoğlu soruşturmasında karar!
- MSB açıklamasında 'Erdoğan' ayrıntısı
- Elektronik kelepçeyi kırıp cinayet işledi
- Beşiktaş'tan Talisca açıklaması: 'Karar verilmiştir'
- Adnan Menderes yıktırmıştı...