Çıtır çıtır patatesli börek tarifi
Patatesli börek, içi yumuşacık patates dolgusuyla, dışı çıtır çıtır yufkasıyla kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde keyifle tüketilebilecek lezzetli bir hamur işi.
Hem pratik yapımı hem de damaklarda bıraktığı enfes tatla sofraların vazgeçilmezi olan bu börek, özellikle çay saatlerinde harika bir eşlikçi oluyor. Şimdi, bu lezzetli böreğin tarifine geçelim...
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 4 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- Susam veya çörek otu
Yapılışı
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup ezin.
Bir tavada ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Ezilmiş patatesleri ekleyip tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırarak karıştırın. İç harcı bir kenarda soğumaya bırakın.
Sos için bir kabın içinde süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
Yufkayı tezgaha serin ve üzerine sostan sürün. Yufkayı ikiye katlayarak yarım daire şekline getirin. İç harçtan koyup yufkayı rulo yaparak sarın.
Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan sostan sürün ve susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
En Çok Okunan Haberler
- Erdoğan'dan flaş 'ortak alfabe' açıklaması
- Çok konuşulacak 'Berat Albayrak' iddiası
- Birinci girdiği mülakatta elendi: İntihar etti!
- Ünlü e-ticaret sitesi kapandı: Binlerce mağdur var
- Özel’den, Dervişoğlu’na ‘otobüs' yanıtı
- Donald Trump'tan zafer konuşması!
- Meksika'dan binlerce göçmen yola çıktı
- 'Dilruba'dan Özgür Özel'e yanıt: 'Yuh, yalana gel'
- 'Bu bizim hayalimizdi'
- MasterChef jürilerinden 'Köfteci Yusuf' çıkışı