Çıtır çıtır kıymalı börek tarifi
Kıymalı börek, her sofraya lezzet katan, çıtır çıtır dokusuyla damakları şenlendiren klasik bir Türk mutfağı tarifidir. Özellikle çay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu börek, hem pratik hem de doyurucudur.
Kıymalı harcın yufka ile mükemmel uyumunu yakalamak için işte tam kıvamında bir tarif!
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam veya çörek otu
Hazırlanışı
İç Harcı Hazırlayın: Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.
Yufkaları Hazırlayın: Yufkaları temiz bir tezgahın üzerine serin. Her bir yufkanın üzerine yarım çay bardağı su ve sıvı yağ karışımını sürün.
Börekleri Sarın: Yufkayı dört eşit parçaya kesin. Soğuyan kıymalı harçtan yeterli miktarda alıp, yufkaların geniş kısmına yerleştirin. Yufkayı kenarlarından içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Fırına Verin: Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre susam ya da çörek otu serpiştirin.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın sarısı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
En Çok Okunan Haberler
- Lütfü Savaş kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi
- Apocularla ülkücüleri kucaklaştıran adam!
- Hayatını kaybetti!
- Mansur Yavaş'tan TBMM'ye flaş çağrı!
- TÜİK ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı
- 'Şerefsizlere mağlup olduk'
- Mardin, Batman ve Halfeti'ye kayyum atandı!
- İşte Belediye Başkanı'nı öldüren saldırganın ifadesi!
- AKP'den kayyum için ilk açıklama
- 'Bilseydim Fenerbahçe'ye gelmezdim'