Bugün iftarda ne pişirsem? 23. gün iftar menüsü

‘Bugün iftarda ne pişirsem?’ diye soruyorsanız, gün gün iftar menüsü için bizi takip edin. İftarda ne yenir, iftarda ne yapsam, iftara nasıl hazırlansam? soruları artık geride kaldı. İşte tarifleriyle birlikte 23. gün iftar menüsü...

Bugün iftarda ne pişirsem? 23. gün iftar menüsü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.04.2023 - 09:03

Ramazan ayının başlamasıyla iftar sofrası hazırlıkları başladı. Bu nedenle 23. gün iftar menüsü hazırladık. Kolay yapılabilen yemek tariflerinden oluşan 23. gün iftar menüsü oldukça zengin, hafif ve besleyici. İşte tadı damaklarda kalan, hem pratik hem ekonomik iftar yemeği tarifleri…

BAMYA ÇORBASI

Malzemeler

1 çay bardağından biraz fazla kuru bamya

150 gr küçük doğranmış et

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı su

1 adet soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

3 parça limon tuzu

Tuz, pul biber

Yapılışı

Öncelikle kuru bamyaları avucunuzda veya bir bez yardımıyla ovalayarak küçük tüylerinden arındırın. Kaynar suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Derin bir tencerede ince ince kıyılmış soğanı sıvı yağ ile kavurun. Eti ilave edin. Küçük parçalı et olduğundan kısa sürede pişer. Salça ve et suyunu ilave edin. Su kaynadığında bamyaları ekleyin. Biraz su ekleyin. Tuz ve pul biber ile tatlandırın. Limon tuzunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatın. İftar için bamya çorbası hazır, afiyet olsun.

BEYAZ LAHANA SALATASI

Malzemeler

Yarım beyaz lahana

Yarım çay bardağı sirke

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı mayonez

1 adet havuç

1 kase yoğurt

Tuz

Yapılışı

Öncelikle lahanaları ince ince kıyın. Sirkeli suda bekletin. Yıkayıp, süzün. Kıyılmış lahana, sirke ve şekeri bir kaseye alıp elinizle ovun. Yoğurt, mayonez, rendelenmiş havuç, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. İki karışımı harmanlayıp servis tabağına alın. Dilerseniz üzerini maydanoz veya ceviz serpebilirsiniz. İftar için beyaz lahana salatası hazır, afiyet olsun.

HUMUS

Malzemeler

3 su bardağı haşlanmış nohut

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 limonun suyu

1 çay bardağı tahin

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kimyon

1çay bardağı su

Tuz

Üzeri için

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 yemek kaşığı haşlanmış nohut

Maydanoz

Yapılışı

Öncelikle nohutları önceden haşlayın. Kabuklarını ayıklayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, kimyon ve zeytinyağını blender’dan geçirip püre haline getirin.  Humusu servis tabağına alın. Üzeri için haşlanmış nohut, zeytinyağı ve toz biberi, küçük bir tavada kızdırıp humusun üzerine gezdirin. İftar için humus hazır, afiyet olsun.

KABAK DOLMASI

Malzemeler

6 adet kabak

1 adet domates

1 adet soğan

250 gr kıyma

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pirinç

Yarım demet dereotu

1 çorba kaşığı salça

1 su bardağı su

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Öncelikle kabak soyacağıyla kabakları şerit halinde çizin. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Pirinci kaynar suda dakika bekletip süzün. Soğanı ince ince doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. İç malzemeyi çiğden harç hazırlayacağız. Derin bir kaseye soğan, kıyma, dereotu, salça, su, sıvıya, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son pirinci ilave edip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin. Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından suyu ekleyin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. İftar için kabak dolması hazır, afiyet olsun.

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN PRATİK BURMA TATLISI

Malzemeler

Küçük tepsi için

1 paket baklavalık yufka

1 buçuk su bardağı ceviz içi

250 gram tereyağı

Şerbeti için

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu


Yapılışı

Öncelikle şerbeti için, derin bir tencereye şeker, suyu ekleyip, 15 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatın ve limonunu sıkıp karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın. Hazır baklava yufkası çok ince ve hemen kuruyabileceğinden poşetinden hepsini çıkarmayın. 2 adet yufkayı serin ve üzerine sadece ceviz serpin. İnce bir oklava ile yufkayı sarıp büzüştürün. Büzüştürdüğünüz yufkaları tepsiye bitişik olacak şekilde dizin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. İstediğiniz büyüklükte dilimleyin. Tavada tereyağını eritin ve üzerindeki köpüğünü alın. Kaşık yardımıyla yufkalarınızın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumuş olan şerbeti tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. İftar için burma tatlısı hazır, afiyet olsun.




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon