Az malzemeli meyveli parfe tarifi...
Ttalı krizlerinizde imdadınıza yetişecek enfes parfe tarifi...
Tatlı krizlerine hızlı bir çözüm sunan, pratik ve sadece birkaç malzeme ile hazırlanan bir tarifle tanışmaya hazır mısınız? Az malzemeli çikolatalı parfe, yoğun çikolata lezzetiyle hem sizi hem de misafirlerinizi şımartacak. Üstelik zahmetsiz hazırlığı ve ferahlatıcı tadıyla sıcak günlerde serin bir tatlı olarak da tercih edebilirsiniz. İşte mutfakta fazla zaman harcamadan hazırlayabileceğiniz, nefis çikolatalı parfe tarifi!
MALZEMELER
2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
10 adet halley bisküvi
80 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Soğuk sütü bir karıştırma kabına alın ve krem şantiyi ekleyin. Mikserle krem şanti kıvam alana kadar iyice çırpın.
Halley bisküvileri küçük parçalara bölün ve hazırladığınız krem şanti karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi spatula yardımıyla karıştırın.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatayı karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
Hazırladığınız karışımı streç film ile kaplanmış bir kalıba veya bir kaba dökün, üzerini düzelterek kapatın.
Buzlukta en az 4 saat bekleterek iyice donmasını sağlayın. Donduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin en ünlü tekstil devi kapandı
- SMA'lı bebeğin babası intihar etti!
- Muğla'da helikopter kazası: 4 kişi öldü!
- Soğuk havada TIR kuyruğu 30 kilometreyi geçti
- CHP'den Erdoğan'a sert yanıt!
- Öğrencisinin Suriye'de Bakan olduğunu öğrendi
- Evini kiraya verecekler için geri sayım
- 'Su sorununu çözmek, DSİ'nin görevi değil'
- İstanbul Barosu hakkında soruşturma!
- 'Ev hapsi' kararının ardından ilk kez konuştu