Anadolu'nun baharından kahvaltı sofralarına: Kaygana tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kaygana, Anadolu'nun zengin baharatları ve yöresel malzemeleriyle hazırlanan nefis bir kahvaltı lezzetidir. İşte, yapımı kolay ve lezzetli kaygana tarifi...
Yumuşak dokusu ve doyurucu içeriğiyle kaygana, kahvaltı sofralarınıza keyif ve lezzet katarken, Anadolu'nun otantik tadını da sofralarınıza taşır. İşte, yapımı kolay ve lezzetli kaygana tarifi...
KAYGANA TARİFİ
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- maydanoz
- dereotu
- yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
- tuz
Yapılış
- Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
- Sonra yumurtaları ekleyin.
- En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
- Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
- Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
En Çok Okunan Haberler
- 'Asgari ücret' tepkisi nedeniyle tutuklandı
- Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?
- Dava ertelendi
- Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
- MHP'den Özel'in sokak çağrısına 'uyarı'
- Davutoğlu'nun 'hazırım' çıkışına yanıt verdi
- 'AZAL uçağı düşürüldü' dediler... Kimi işaret ettiler?
- 'Lösemiyle mücadele ediyor... Yaşama şansı yüzde 50'
- İşte banka banka 300 bin liranın aylık getirisi!
- Muğla'da peş peşe deprem!