Anadolu lezzeti: Pöç kebabı nasıl yapılır?
Türk mutfağının zengin mirası içinde özel bir köşe kaplayan pöç kebabı, Anadolu'nun binbir lezzetini bir araya getiriyor. Etin dansı, baharatların ustaca serpiştirilmesi ve özgün pişirme teknikleriyle pöç kebabı, her lokmasında bir şölen sunuyor. Sofralarınıza bu eşsiz tatla renk katmaya hazır mısınız?
Pöç kebabı, her lokmasıyla bir hikaye anlatan, geleneksel lezzetlerin en özel halidir. Doğru malzemeler, özenle hazırlanan et ve sıra dışı baharatlarla bu eşsiz kebap, sofranıza unutulmaz bir lezzet serüveni getiriyor.
Malzemeler
- dana pöç, kalın dilimlenmiş 1.5 kilo (kg)
- soğan, ince dilimlenmiş 4 adet
- sarımsak, dilimlenmiş 4 diş
- havuç, soyulmuş, iri doğranmış 2 adet
- domates, iri doğranmış 2 adet
- Sarımsaklı Et Çeşnisi 1 paket
- ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı
- su 1 + Yarım su bardağı
- ince kıyılmış maydanoz 3-4 dal
Pöç Kebabı Nasıl Yapılır?
Derin bir kapta 2 yemek kaşığı su, ayçiçek yağı ve çeşniyi karıştırıp, pöçleri ilave edin ve sosu iyice yedirin.
Geniş bir tencerenin altına soğanları dizip, üzerine soslanan pöçleri dar kısımları aşağıya gelecek şekilde sıkıca dizin. Domates, havuç ve sarımsakları ilave edip, üzerine su gezdirin.
Kısık ateşe alıp, kapağı kapalı olarak 4 saat pişirin.
Üzerine maydanoz ile servis edin.
Etiketler:
#Pöç kebabı
#tarif
En Çok Okunan Haberler
- İtirafçı Nevzat Bahtiyar'dan sürpriz hamle geldi
- Avrasya tüneli trafiğe kapatıldı!
- Nasuh Mahruki'nin tutuklanma gerekçesi belli oldu!
- Cem Garipoğlu soruşturmasında karar!
- Elektronik kelepçeyi kırıp cinayet işledi
- Beşiktaş'tan Talisca açıklaması: 'Karar verilmiştir'
- MSB açıklamasında 'Erdoğan' ayrıntısı
- Albaya verilen ceza belli oldu!
- Teğmenlerin avukatlarından açıklama geldi!
- Kaynanasını hiçbir zaman sevemeyen 4 kadın burcu