Teknolojideki son nokta fuarı

Teknolojideki son nokta fuarı
11 Ocak 2016 Pazartesi, 22:16
Teknolojideki son nokta fuarı
ABD’nin Las Vegas kentinde yapılan Uluslararası Tüketici Teknolojileri Fuarı’nda (CES 2016) Teknoloji dünyasında öne çıkan, geleceğe yön veren yenilikçi ürünler tanıtıldı. 140 ülkeden 3 bin 600’den fazla teknoloji şirketi, geliştirdikleri en son ürünleri burada tanıttı. Dünyanın hemen her ülkesinden gazeteciler ve teknoloji meraklıları da bu ürünleri ilk kez gördü, denedi. Fuarda sanal gerçeklik teknolojisine dayalı gözlüklerden dokunmadan açılan buzdolabına, 1000 beygirlik elektronik araçtan tehlike anında yakınlarınıza lokasyon gönderen bilekliklere kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ziyaretçilerden tam not aldı.
Teknolojideki son nokta fuarı
Sanal gerçeklik gözlükleri, akıllı telefonlar veya kendi bağımsız ekranları ile çalışıyor. Kullanıcılar bu cihazlara indirdikleri içerikleri olayın içine girerek izleyebiliyor, kumanda ile kontrol edebiliyor. Sağa, sola, yukarı, aşağıya bakıldığında ise fotoğraf ve videoları içinde hareket ediliyor. Yani artık fotoğraf ve videoların içinde hareket edebileceğiz
Teknolojideki son nokta fuarı
Alcatel CareTime’ın ürettiği saat sayesinde aileler çocuklarını yedi gün yirmi dört saat izleyebiliyor. Ayrıca önceden belirlenmiş beş telefon numarası ile çocukların acil durumlarda tek tuşla yardım çağırabilmesi sağlanıyor. Acil bir durumda GPS üzerinden Google’ın harita desteği sayesinde yer belirlenimi sağlanıyor. Saatin satış bedelininse 120 dolar (358 TL) olacağı belirtildi.
Teknolojideki son nokta fuarı
Teknolojideki son nokta fuarı
BrianCO şirketinin ürettiği Focus 1 ismindeki cihaz beyin dalgalarını elektronik sinyallere dönüştürerek ellerinizi kullanmadan bazı ev aletlerini kontrol edebilme imkânı sunuyor. Boston merkezli firmanın sözcüsü Szechuan Lei; “Bu cihaz beyin sinyalleri sayesinde felç veya uzuvunu kaybetmiş bir insan için protez işlevi görebilir. Beyin dalgalarıyla teknolojik aletler yönlendirilebilecek” dedi. Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün bilim insanları tarafından tasarlanan cihaz, insanların çeşitli amaçlar için beyin dalgalarını kontrol etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Bir dizi bilgisayar mühendisi ve biyomedikal uzmanı tarafından keşfedilen cihaz ileride protez cihazların kontrolü için önemli imkânlar sunacak. Cihazın çalışması için ise sadece bir zihin kontrol bandı takılması yeterli. Cihazın bu yıl satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı ise 150 $ (453TL)
Teknolojideki son nokta fuarı
Kendi kendini park eden otomobiller olsa da, özellikle büyük şehirlerde park yeri bulabilmek tam bir muamma. Bosch’un ürettiği otomobil park edeceği yeri kendisi bulup, kendini park edebiliyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
Wonder Woof adlı bir telefon uygulaması da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Köpeğin tasmasına takılan bir cihaz ve telefona yüklenen bir uygulama ile köpek sahiplerine köpeğin tasmasını tutmuyorken dahi kontrol edebilme imkânı sağlıyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
Çinli drone üreticisi Ehang, insan taşıyan bir drone geliştirdi. Tek kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip olan araç 2 saate kadar havada kalabiliyor. Aracın maksimum hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkabiliyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
LG’nin fuarda tanıttığı katlanabilen ekran konuklardan tam not aldı. Bu teknoloji sayesinde duvar gibi düz yüzeyleri bir televizyon veya bilgisayara dönüştürebilirsiniz.
Teknolojideki son nokta fuarı
Elleriniz doluyken buzdolabını açamıyorsanız yanlız değilsiniz. LG’nin ürettiği yeni buzdolabını açmak için ellere gerek yok. Ufak bir hareketle kapağını açabiliyorsunuz. Üstelik saydam yüzeye sahip olan buzdolabının kapağını açmadan da içindekileri de görebilirsiniz.
Teknolojideki son nokta fuarı
Küçük bir patik sayesinde artık bebeğinizin sağlık durumunu her an telefonunuzun ekranında görebilirsiniz. Owlet firmasının geliştirdiği patik bebeğin nefesini, kalp atışını ve oksijen seviyesini ölçüyor ve ebeveynleri uyarıyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
Wisewear’in geliştirdiği bileklik sayesinde herhangi bir tehlikeyle karşılaşırsanız özel tasarlanmış yüzeyine birkaç kez dokunmak yeterli oluyor. Cihaz arkadaşlarınıza veya ailenize bulunduğunuz yeri ve konumu SMS olarak gönderebilmeyi sağlıyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
Elektronik araçların uzun sürede sarj olabildiğini kim söylemiş? Volkswagen markasının elektrikli arabası hızlı sarj özelliği ile eleştirmenlerden tam not aldı. Aracın bataryasının yüzde 80’i sadece 15 dakikada sarj oluyor ve tek bir şarjla 375 kilometreye kadar gidebiliyor. Ayrıca otomobilin kapıları ve bagajı ses komutlarıyla açılıp kapanabiliyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
Faraday Future’un tek kişilik yolcu kapasitesine sahip olan otomobili Batman’in efsane arabası Batmobile’e benzerliğiyle fuarın en çok konuşulanları arasındaydı. 100 km’ye 3 saniyede ulaşan otomobil 1000 beygir gücüne sahip. Aracın 2020 yılında trafiğe çıkması bekleniyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
Fuarda görücüye çıkan ürünlerden belki de en dikkat çekeni Toto firmasının ürettiği kendi kendini temizleyen tuvaletti. Yaklaşınca klozet kapağını açan ve her sifondan sonra kendi kendini temizleyen akıllı tuvalet görenleri şaşkına çevirdi. Tuvaletin mekanizmasında, sıcak su ve hava püskürten bir kit bulunuyor. Temizleme işlemi sırasında özel karışımlı bir dezenfektan madde kullanıyor. Bu madde ayrıca tuvaleti parlatıyor da. Şirket sözcüsü Leonora Campos, “Bir yılı aşkın bir süre tuvaleti temizlemeniz gerekmiyor” diyerek müjdeyi verdi.
Teknolojideki son nokta fuarı
Parrot şirketi çiçekleriyle ilgilenememekten başı dertte olan tüketicilerin imdadına yetişti ve akıllı bir saksı geliştirdi. Saksı, 20 litreden fazla su deposunun yanında, asit sensörü, sıcaklık sensörü ve ışık sensöründen oluşuyor. Saksı, akıllı cihazlara yüklenen bir uygulama ile kontrol edilebiliyor ve çiçeğinize istediğiniz zaman akıllı telefonunuz üzerinden sulayabilmenizi sağlıyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
Vivint Sky akıllı ev sisteminin bir parçası olan “Vivint Element Termostat” Sands Expo ve Convention Center’da görücüye çıktı. Mobil cihazlar üzerinden de ayarlanabilen termostat, vücut ısınızdan evde olduğunu anlayıp evinizi ısıtıyor.
Teknolojideki son nokta fuarı
Yiyeceğinizin besin değerini ölçmek artık daha kolay. DietSensor isimli Fransız girişiminin ürünü olan SCiO, Bluetooth bağlantısı kullanarak telefonlarla ‘konuşabilen’ cihaz kızılötesi ışınları kullanarak yemek veya yiyecek üzerinde tarama yapıp kimyasal yapısını ölçümlüyor ve size besin değerini söylüyor. Özellikle diyabet hastalarına yönelik olarak geliştirilen cihaz bu şekilde kişinin yiyecekleri yemeden önce analiz etmesini sağlıyor.

En Çok Okunan Haberler