Kuşburnu C vitamini deposu
"Gülgiller ailesinden bu küçük kırmızı renkli meyve, limona göre 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor" dedi.
C vitamininin soğuk algınlığı, nezle, grip ve diğer ateşli hastalıklara karşı vücut direncini ve bağışıklığı artırarak hastalıklara karşı koruduğuna dikkati çeken Akgün, "Sonbahar aylarında her an kapımızı çalabilecek soğuk algınlığına karşı vücut direncimizi artıracak kuşburnunu soframızdan eksik etmemeliyiz.
Akgün, yapılan araştırmalarda kuşburnu meyvesinden hazırlanan prepatların kullanımının eklem romatizmasına iyi geldiğinin kanıtlandığını vurgulayarak, şunları söyledi
Ayrıca kuşburnu meyvesinin ve tohumlarının gastrik ülser ve gastrik mukoza iltihaplarını önlediği,
" Kuşburnu çekirdeklerinde bulunan gama linoleik asit maddesi cilt için çok faydalı. Bu yağ cilde canlılık kazandırdığı gibi güneş yanıklarında da etkilidir.
Kuşburnu yağı dünya kozmetik sanayinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
şeker hastalığı, ishal ve gut hastalığına iyi geldiği, kanı durdurucu, ağız, diş, baş ve kulak ağrılarını tedavi edici özellikler taşıdığı bilinmektedir."
"C vitamini kaybı olmaması için taze olarak veya çayı demlendikten sonra hemen tüketilmelidir.
Marmelat veya diğer işlem görmüş ürünlerde C vitamini kaybı fazladır.
C vitamini çabuk bozulan bir vitamin olduğundan kuşburnu sıkıca ağzı kapanmış kaplarda,güneş görmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir."
En Çok Okunan Haberler
- Gerici, zorba müdür için karar çıktı
- Emekli, memur ve asgari ücret zammı tahmini
- Ağabey Enes cinayet için mi çağrıldı?
- Çalışan emekliler dikkat: Maaşınız kesilebilir!
- Mansur Yavaş konuya açıklık getirdi!
- Platini'den futbolda devrim yaratacak öneri
- Narin cinayetine ilişkin adli tıp raporu tamamlandı
- Çağrı cihazlarının nasıl patlatıldığı ortaya çıktı!
- 'Arabada kadınla çıplak halde yakalandı'
- 120 bin TL'lik telefon için, geceden kuyruğa girdiler