Kaz Dağları sonbaharda rengarenk

16 Kasım 2020 Pazartesi, 09:14
Kaz Dağları sonbaharda rengarenk

Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında zengin flora ve faunası, endemik bitki türleri, ormanları, pınarları ve mitolojik geçmişiyle büyük öneme sahip Kaz Dağları, sonbaharla birlikte rengarenk bir tabloya dönüştü.

Kaz Dağları sonbaharda rengarenk

Türkiye’nin dört bir yanındaki ormanlarda sonbahar ile birlikte ortaya birbirinden güzel görüntüler çıkarken, zengin flora ve faunası ile dikkat çeken Kaz Dağları da rengarenk oldu. 1774 metre yüksekliğiyle Kaz Dağları, su ekosistemleri nedeniyle ‘Bin pınarlı dağ’ olarak da anılıyor.

Çok sayıda endemik bitki türünü bünyesinde barındıran Kaz Dağları, yüksek oksijen oranının yanı sıra mitolojik geçmişi ve yerleşim alanlarındaki geleneksel yaşam tarzıyla da dikkat çekiyor. 

Kaz Dağları sonbaharda rengarenk

Bir tarafı Balıkesir’in Edremit ilçesinin kuzeyinde, bir tarafı ise Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi sınırlarında kalan Kaz Dağları, bugünlerde sonbahar mevsiminin bütün güzelliklerini bir tablo şeklinde ziyaretçilere sunuyor. 

Kaz Dağları sonbaharda rengarenk

Sonbahar ile birlikte, Kaz Dağları'nın yeşil ormanlarının bir bölümü adeta kızıla boyanmış durumda. Dinlenme ve piknik alanı olarak öne çıkan Üççat, Ardıçbaşı, Kökeğrek, Yedi Kardeşler gibi yerler, güzelliğiyle dikkat çekiyor. 

Kaz Dağları sonbaharda rengarenk

Kestane ağaçlarının kırmızı, kayın ağaçlarının sarı, çam ağaçlarının yeşil, yabani kavak ağaçlarının açık sarı, meşe ağaçlarının ise kahverengi yapraklarının oluşturduğu renk cümbüşüyle Kaz Dağları, etkileyici bir güzelliği ziyaretçilerine sunuyor.

Kaz Dağları sonbaharda rengarenk

Birçok vatandaş da, özellikle koronavirüs salgınının yaşandığı şu günlerde, kalabalık şehir ortamından uzaklaşmak için sakinliğiyle dikkat çeken Kaz Dağları'na, sonbaharın kendilerine sunduğu güzelliği yaşamaya, bol oksijene sahip rengarenk ormanlarında yürüyüş yaparak, temiz hava almaya gidiyor.  

En Çok Okunan Haberler